Magyar Kupa: az FTC nyerte a rangadót

2017. február. 11., 20:42   |    

Magyar Kupa: az FTC nyerte a rangadót

A címvédő Ferencváros 2–1-re nyert hazai pályán a Budapest Honvéd ellen a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

A szombati találkozó góljait a nigeri Amadou Moutari (34.), továbbá Leandro de Almeida (52.), illetve az olasz Davide Lanzafame (88.) szerezte.

A hazaiak öt új igazolással a kezdőcsapatban léptek pályára a Honvéd ellen: Botka Endre egykori klubja ellen mutatkozhatott be tétmeccsen a zöld-fehéreknél, mellette Kleinheisler László, Julian Koch, Amadou Moutari és Janek Sternberg is pályán volt a kezdő sípszónál.

Nagyszerű első félidőt produkáltak a csapatok, a kapuk felváltva kerültek veszélybe. Böde az oldalhálót találta el, Hidi Patrik bombáját Dibusznak kellett bravúrral védenie, a ferencvárosi védelemnek pedig egy alkalommal a gólvonalról kellett mentenie, majd Eppel fejelt a lécre egy szabadrúgást követően, az ellentámadásnál pedig Moutari is a lécet találta el.

A második félidő elején a Ferencváros meg tudta duplázni az előnyét, és ezzel eldőlni látszott a mérkőzés, de a végén a Honvéd meg tudta szerezni a továbbjutás szempontjából a piros-feketéknek létfontosságú idegenben szerzett gólt: Eppel csúszatott meg egy szögletet, amit Lanzafame közelről a kapuba bombázott.

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések:
Ferencváros–Budapest Honvéd 2–1 (1–0)
Bp., Groupama Aréna, jv.: Iványi Z.
Gól: Moutari (33.), Leandro (52.), ill. Lanzafame (89.)

FTC: Dibusz - Botka, Koch, Leandro, Sternberg - Gera, Dilaver, Kleinheisler (Hajnal 80.) - Moutari (Radó 84.), Böde, Djuricin (Lovrencsics 90.). Kispad: Holczer, Hüsing, Bognár, Varga.
Vezetőedző: Thomas Doll.

Bp. Honvéd: Gróf - Ikenne-King, Lovric, Kamber Laczkó (Baráth 52.) - Hidi, Nagy G., Gazdag (Vasiljevic 80.), Holender (Kabangu 57.) - Eppel, Lanzafame. Kispad: Horváth A., Bobál B., Koszta, Zsótér.
Vezetőedző: Marco Rossi.

korábban:
ZTE (II)–Újpest FC 1–4 (0–2)
Csákvár (II)–Soproni VSE (II) 2–1 (2–1)
Érd (III)–Budafoki MTE (III) 2–1 (1–1)
Mezőkövesd-Zsóry FC–Gyirmót FC 0–0
Dorog (II)–Vasas 1–2 (1–1)

kedd:
Cegléd (II)–Diósgyőri VTK 14.00
Szentlőrinc (III)–Szolnoki MÁV FC (II) 14.00

A visszavágókat március 1-jén rendezik.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS