Megtörte rossz szériáját a Ferencváros

2023. április. 15., 21:42   |    

Megtörte rossz szériáját a Ferencváros

A második helyen álló Kecskemét hazai pályán simán, 3-0-ra nyert a kupadöntős Zalaegerszeg ellen szombaton az OTP Bank Liga 27. fordulójában. A sereghajtó Vasas 4-1-re győzött Mezőkövesden. A Ferencváros hazai pályán 3-0-ra nyert a kiesés elkerüléséért küzdő Budapest Honvéd ellen.

OTP Bank Liga, 27. forduló:
Kecskeméti TE–ZTE FC 3–0 (2–0)
Kecskemét, v.: Csonka
gólszerzők: Horváth K. (20.), Szabó A. (24.), Tóth B. (71).
sárga lap: Mocsi (51.), Csóka (65.), Szendrei (78.)

Kecskeméti TE: Varga B. – Nagy K. (Majer, 76.), Szabó, Belényesi, Nikischer (Meszhi, 86.), Zeke (Grünvald, 86.) – Szuhodovszki, Vágó, Banó-Szabó (Katona M., 76.) – Horváth K. (Katona B., 62.), Tóth B.
ZTE FC: Demjén – Huszti (Lesjak, 59.), Mocsi (Grezda, 73.), Kálnoki-Kis, Csóka – Tajti (Mim, 59.), Szendrei – Ubochioma, Szalay Sz. (Klausz, a szünetben), Gergényi – Ikoba (Németh D., a szünetben)

A Kecskemét az első pillanattól kezdve fölényben futballozott, és az első játékrész közepén négy percen belül kétszer is eredményes volt – egyszer pedig a kapufa mentette meg a vendégeket –, így teljesen megérdemelt vezetéssel vonulhatott pihenőre. A ZTE játékába rendkívül sok hiba, pontatlanság csúszott, emiatt a vendégcsapat nem volt veszélyes kapura.

A szünetben Ricardo Moniz kettős cserével próbálta rendezni a zalaegerszegi csapat sorait, és bár a védekezésben összeszedettebbé vált az együttese, támadásban továbbra sem javult fel.

A Kecskemétnek érthetően már nem volt sürgős, inkább a gyors kontrákra rendezkedett be és a 71. percben eldöntötte a három pont sorsát. A ZTE-nek ezen a délutános esélye sem volt, még a szépítés sem jött össze a vendégeknek.

Mezőkövesd Zsóry FC–Vasas FC 1–4 (1–2)
Mezőkövesd, v.: Bogár
gólszerzők: Da. Babunski (11., 11-esből), illetve Novothny (40., 41.), Holender (70.), Otigba (89.)
sárga lap: A. Lukic (25.), Karnyickij (35.), Ephestion (89.), illetve Berecz (9.), Otigba (28.), Szivacski (89.)

Mezőkövesd Zsóry FC: Piscitelli – Kállai, Beriasvili, A. Lukic, Filip – Da. Babunski (Bobál G., a szünetben), Cseri, Karnyickij – Vajda (Ephestion, 76.), Besirovic, Molnár (Nagy D., 72.)

Vasas FC: Uram – Szivacski (Baráth, 92.), Otigba, Iyinbor, Silye – Hinora, Berecz, Urblik (Hidi P., 86.), Szilágyi (Ódor, 75.) – Holender (Hidi M., 86.), Novothny (Ihrig-Farkas, 92.)

Az első tíz perc kiegyenlített küzdelmet hozott, a Vasasnak volt egy veszélyes távoli lövése, míg a hazaiak ziccerét Uram védte ki. A meccs képén az sem változtatott, hogy a matyóföldi együttes tizenegyesből vezetést szerzett. A sereghajtó fővárosiak az elmúlt hetekhez képest bátrabb és támadóbb szellemű játékot mutattak, elsősorban távoli lövésekkel próbálkoztak, Piscitelli pedig többször is bravúrral hárított. Egy hatalmas védelmi hibából mégis majdnem a Mezőkövesd növelte az előnyét, ugyanis a 100. élvonalbeli meccsén játszó Besirovic lövését Iyinbor a gólvonalról tisztázta. A kihagyott ziccer szinte azonnal megbosszulta magát, ugyanis Novothny két perc alatt két hasonló gólt szerzett, így fordítottak az angyalföldiek.

A folytatásban nem tudott újítani a váratlanul hátrányba kerülő Mezőkövesd, így a Vasas növelhette volna az előnyét. A kezdeti rohamok aztán alább hagytak, de a hazai együttes így sem volt képes komoly nyomást gyakorolni a vendégek kapujára, sőt, egy gyors ellenakció végén Holender eldöntötte az összecsapást. A hátralévő húsz percben a piros-kékek biztosan őrizték az előnyüket, sőt, a hajrában Otigba fejese a kegyelemdöfést is megadta a riválisnak, így a Vasas hosszú várakozás után megérdemelt győzelmet aratott.

Ferencvárosi TC–Budapest Honvéd 3–0 (1–0)
Groupama Aréna, v.: Pintér
gólszerző: R. Mmaee (42.), Marquinhos (72.), Owusu (87.)
sárga lap: Gomis (45+6.)

Ferencváros: Dibusz – Pászka, Knoester, Kovacevic, Civic – Sigér, Nguen (Baráth, 80.) – Zachariassen (Gojak, 24.) - Marquinhos (Owusu, 80.), R. Mmaee (Lisztes, 88.), Traoré (Azqui, 88.)

Budapest Honvéd: Dúzs (Tujvel, 29.) – Szabó (Klemenz, 70.), Prenga, Capan – Eördögh, Mitrovic, Gomis (Ennin, 61.), Tamás – Kocsis (Keresztes, 61.), Lukic, Domingues (Doka, 62.)

Az első negyedóra meggyőző FTC-fölénnyel, de gólhelyzet nélkül telt el. A 20. percben – miután Capan kissé meglökte – Zachariassen ütközött estében az ötösön a Honvéd kapusával. Ápolás következett, majd le kellett cserélni a térdét fájlaló támadót, néhány perccel később pedig a vendégek hálóőre, Dúzs is cserét kért. A továbbiakban is sok volt a játékmegszakítás, a kisebb sérülés, aztán az FTC egy kirúgást követő labdaszerzés után Traoré szép átadása és Ryan Mmaee pontos kapáslövése nyomán megszerezte a vezetést. A kilenc perc ráadással véget ért első félidőben a Honvéd védekezésben szervezett volt, de támadásban keveset mutatott.

Élénken kezdte a második félidőt a Ferencváros, és több helyzetet ki is alakított. A Honvédnak továbbra sem nagyon futotta erejéből támadások vezetésére. A hazai csapat lényegesen veszélyesebben játszott, a félidő fele után növelte előnyét, ezzel gyakorlatilag el is döntötte a mérkőzést, majd a hajrában még egy gólt lőtt, így megérdemelten nyert.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS