Merkantil Bank Liga: a listavezető az utolsóhoz látogat

2017. március. 11., 23:28   |    

Merkantil Bank Liga: a listavezető az utolsóhoz látogat

Vasárnap a 24. fordulót rendezik a Merkantil Bank Ligában. A listavezető Soroksár az utolsó helyen álló SZEOL-hoz utazik, a Puskás Akadémia soproni vendégjátékra készül, a jó formába lendült Szolnok pedig Békéscsabára látogat.

SZEOL SC–SOROKSÁR SC
(Szeged, Vasutas–sportpálya, 14.30)
Az utolsó helyezett fogadja az elsőt. A szegediek győzelemmel kezdték a tavaszt idegenben, a Cegléd ellen, de ez csak fellángolás volt. Augusztus 24. óta 17 mérkőzésen összesen öt pontot sikerült szerezniük. Pályaválasztóként augusztus vége óta csupán két gólt szereztek, s csupán a Dorog ellen tudtak egyetlen pontot otthonukban tartani. A Soroksár ezzel szemben menetel, a múlt héten látványos játékkal ütötte ki a Békéscsabát. Más kérdés, hogy a legutóbbi idegenbeli mérkőzésén csak egy pontot szerzett, a felcsúti 0–2 kevésbé volt meglepő, mint a soproni 1–1.

BFC SIÓFOK–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS
(Siófok, 12.30)
A két korábbi NB I–es csapat közül egyik sem szerepel fényesen 2017 tavaszán, mindkettő csupán egy bajnokit nyert meg eddig. A siófokiak szeptember 18. óta nyeretlenek otthon, azóta öt mérkőzésen csupán két pontot szereztek. Legutóbb a ZTE ellen egyet. A Szpari legutóbb legyőzte otthon a Mosonmagyaróvárt, ez bravúr volt. Idegenben ellenben szeptember 14. óta mindössze egyszer, a Cigánd ellen nyert. Augusztusban a Nyíregyháza 1–0–ra megnyerte a két csapat egymás elleni párharcát.

CIGÁND SE–BUDAÖRS FC
(Cigánd, 14.30)
Noha csak három hely, de kilenc pont választja el egymástól a két csapatot. A Cigánd mindössze egy pontot szerzett eddig tavasszal, egyetlen hazai bajnokiját elveszítette a rivális Cegléddel szemben. A Budaörs kiválóan, sőt, a bajnoki helyezéséhez képest szenzációsan teljesített az eddigi tavaszi fordulókban, mindkét hazai (tatabányai) mérkőzését megnyerte, s elhozott egy pontot az esélyesebb Békéscsaba otthonából is. A budaörsiek a legutóbbi négy fordulóban tíz pontot gyűjtöttek!

VÁC FC–CEGLÉDI VSE
(Dunaújváros, 14.30)
A váciak október 16. óta először a legutóbbi fordulóban, Gyulán kaptak ki. Mindez nyilván egyben azt is jelenti, hogy a hazai mérlegük nem romlott, a 2016–2017-es idényben pályaválasztóként csupán kétszer kaptak ki, másodszor október elején, azóta pedig öt mérkőzésen 13 pontot gyűjtöttek. Egyetlen kivétellel e találkozókon mindig egyetlen gólt szereztek, a legutóbbi kettőn, a Siófok és a Dorog ellen nem kaptak. A Cegléd a legutóbbi két bajnokiját megnyerte, hasonlót augusztus vége óta nem mondhatott el magáról. A Cigánd elleni győzelem ellenére a CVSE idegenbeli mérlege az egyik leggyengébb a mezőnyben, csak a SZEOL nem szerzett nála vendégként több pontot.

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–DOROGI FC
(Mosonmagyaróvár, 14.30)
A mosonnmagyaróváriak egy hete kikaptak Nyíregyházán, ez volt az első bajnoki vereségük idegenben augusztus 28. óta. De az is látható, hogy tavasszal nem játszanak olyan magabiztosan, mint az ősz második felében éppen csak 1–0–ra le tudták gyűrni otthon a Kozármislenyt, majd ugyancsak otthon kikaptak a Siófoktól. A Dorog győzelemmel kezdte a bajnoki tavaszt a Csákvár ellen, de e találkozót nem számítva október 22. óta nincs győzelme a Merkantil Bank Ligában. Figyelemre méltó, hogy idegenben rendre szoros mérkőzéseket játszik, a vereségek közül az augusztus közepi, zalaegerszegi óta egyik sem volt egygólosnál súlyosabb. Ugyanakkor a legutóbbi öt idegenbeli bajnokiján mindössze egy gólra volt képes, azt is a sereghajtó SZEOL ellen érte el.

KISVÁRDA MASTER GOOD–HR–RENT KOZÁRMISLENY
(Kisvárda, 14.30)
A Kisvárda egyre lejjebb csúszik a tabellán, már a nyolcadik, igaz, egy meccsel kevesebbet játszott a riválisainál. A vesztett pontokat tekintve még mindig hatodik. A gárda a legutóbbi négy bajnoki találkozóját elveszítette, ezek közül kettőt tavasszal. Hazai pályán már hónapok óta nem tündököl, a Vác elleni, szeptember végi 1–0 óta csupán a szegedi akadémisták ellen tudott nyerni, közben pedig öt meccsen tizenegy pontot elhullajtott. A Kozármisleny harcol a bennmaradásért, ehhez jól jött a legutóbbi fordulóban a Siófok ellen elért győzelem. Vendégként a legutóbbi öt meccsét elveszítette, s ezeken csupán a Budaörsnek tudott gólt lőni.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–SZOLNOKI MÁV
(Békéscsaba, 17.00)
A Békéscsaba kétségtelenül a mezőny egyik legerősebb csapata, de a múlt héten Soroksáron nagy pofonba szaladt bele (0–5). Hazai pályán a legutóbbi öt mérkőzéséből csak kettőt tudott megnyerni, igaz, azon a két találkozón összesen hét gólt szerzett. A Szolnoki MÁV, amely még áll a Magyar Kupában is, október 30. óta mindössze egy bajnoki vereséget szenvedett. Vendégként nagyon rosszul kezdte a 2016–2017-es szezont a Merkantil Bank Ligában, de a legutóbbi három meccsét kivétel nélkül megnyerte.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ
(Csákvár, 17.00)
A csákváriak ugyan a Soproni VSE ellen győzelemmel kezdték a tavaszt a Magyar Kupában, de a következő négy mérkőzésüket elveszítették, kiestek a kupasorozatból és háromszor is pont nélkül maradtak a Merkantil Bank Ligában. A Szeged 2011 elleni botlás egyben az első hazai vereség volt a mostani szezonban. A Balmazújváros nem áll rosszul, úgy harmadik, hogy a vesztett pontokat tekintve mindegyik csapatnál kevesebb van neki. Mind a két eddigi 2017–es bajnokiját megnyerte, méghozzá kapott gól nélkül – igaz, kiesőjelölt csapatok ellen.

ZALAEGERSZEGI TE FC–SZEGED 2011-GROSICS AKADÉMIA
(Zalaegerszeg, 17.00)
A ZTE tavasszal még veretlen a bajnokságban, hazai pályán megverte a Nyíregyházát, idegenből kétszer is elhozott egy-egy pontot. Az áhított feljutáshoz azonban még ennél is jobb szereplés kellene. Hazai pályán a legutóbbi hat meccséből csak kettőt nyert meg a Merkantil Bank Ligában. A szegedi akadémisták öt forduló óta veretlenek, azóta négy találkozójukon nem kaptak gólt. Vendégként szeptember 11. óta hét mérkőzésen mindössze öt pontot veszítettek.

SWIETELSKY–SOPRONI VSE–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Sopron, 17.00)
A soproniak az elmúlt fordulókban a döntetlenek csapatává lettek, a legutóbbi tíz bajnoki meccsükből heten egy pontot szereztek. Hazai pályán még különösebb a mérleg: a legutóbbi kilenc mérkőzést tekintve, a ZTE elleni súlyos vereség mellett nyolc döntetlen szerepel a listán. Augusztus 14. óta nyeretlenek. (Idén azért győztek már le otthon NB II–es csapatot, a Csákvárt, de a Magyar Kupában.). A Puskás Akadémia a legutóbbi hét fordulóból hatszor győzött, de az eddigi egyetlen, idei idegenbeli meccsét Szolnokon 1–0–ra elveszítette.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS