Merkantil Bank Liga: Rangadók a hétközi fordulóban

2017. március. 14., 11:26   |    

Merkantil Bank Liga: Rangadók a hétközi fordulóban

Csütörtökön teljes kört rendeznek a Merkantil Bank Ligában. A 25. forduló rangadóit Balmazújvárosban és Felcsúton játsszák.

HR-RENT KOZÁRMISLENY–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS
(Pécs, 15.00)
Nem mondhatni, hogy kiszámíthatatlan lenne eddig a kozármislenyiek tavaszi bajnoki szereplése. Az idegenbeli találkozóikat szerzett gól nélkül elveszítették (hármat is…), az eddigi egy hazai mérkőzést a Siófok ellen kapott gól nélkül megnyerték. Ismét hazai találkozó következik, ami újabb sikert ígér, de az is tény, hogy eddig felemásan szerepel pályaválasztóként Pécsen a csapat, igaz, a legutóbbi három meccsén hat pontot szerzett. A Nyíregyháza az utóbbi hónapokban nem a kiváló idegenbeli teljesítményéről volt ismert, szeptember közepétől csupán a Cigánd ellen nyert, egészen a legutóbbi hétvégéig. Akkor ugyanis három pontot szerzett Siófokon. Véber György alakulata a legutóbbi két fordulóban hat pontot gyűjtött, két 1-0-s győzelemmel.

DOROGI FC–BFC SIÓFOK
(Dorog, 15.00)
A dorogiak okozták az előző forduló egyik legnagyobb meglepetését, Mosonmagyaróváron aratott fölényes győzelmükkel. Pályaválasztóként szeptember közee óta csak kétszer, még az ősz végén, a Békéscsaba és a Kisvárda ellen kaptak ki, tavasszal legyőzték a Cskvárt és döntetlen játszottak a ZTE-vel. A Siófok legutóbb othon kikapott a Nyíregyházától, a legutóbbi öt bajnoki meccséből csak egyet nyert meg, sőt, a legutóbbi négy idegenbeli találkozójából csak egyen, éppen Mosonmagyaróváron szerzett pontot, sőt nyert.

SZEGED 2011-GROSICS AKADÉMIA–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR
(Gyula, 15.00)
Az akadémisták november vége óta nem kaptak ki, hat mérkőzésből három győzelem, három döntetlen a mérlegük. Az 540 perc alatt csupán egy gólt kaptak. Pályaválasztóként ugyanakkor szeptember 14. óta csak a legutóbbi mérkőzésükön, a Vác ellen tudtak nyerni. A Mosonmagyaróvár az ősz végén a mezőny egyik legjobb formában lévő alakulata volt, de a tavasz eddig gyötrelmes a számára, a Kozármisleny elleni, szűk 1-0-s győzelem óta háromból hármat veszített, 1-7-es gólkülönbséggel. A Nyíregyházán elszenvedett az első hazai veresége volt augusztus vége óta.

CEGLÉDI VSE–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Albertirsa, 15.00)
A vasutasok legutóbb pályaválasztóként nyertek a Csákvár ellen, ez volt az első hazai győzelmük október vége óta. A tavaszi mérlegük, mind a négy mérkőzést figyelembe véve, ötvenszázalékos, jobb, mint az összteljesítményük. A ZTE számára a feljutó helyek közül még a második is lassan beláthatatlanul messze lesz (most tizenkét pont…), a csapat vendégként július 31. óta csak Pécsen, a Kozármisleny ellen kapott ki. Többnyiore megbízhatóan szállítja a döntetleneket. (Tizenegyből hét augusztus eleje óta.)

BUDAÖRS FC–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Tatabánya, 15.00)
A budaörsiek jobban, a csákváriak gyenébben szerepelnek tavasszal, mint ősszel. A mostani pályaválasztó a legutóbbi öt mérkőzésén veretlen maradt (ezek közül egy még decemberi mérkőzés volt), pályaválasztóként mind a két meccsét megnyerte. A vendégek négyből négyet veszítettek eddig tavasszal, s az idegenbeli mutatójuk is hasonló, a legutóbbi négy meccsükön pont nélkül maradtak.

SOROKSÁR SC–CIGÁND SE
(Soroksár, 15.00)
A hazai csapat a listavezető, a legutóbbi öt hazai mérkőzését kapott gól nélkül megnyerte. E találkozókon átlagban három gólt szerzett. A Cigánd tavasszal még nyeretlen (két döntetlen, két vereség), vendégként ugyanakkor – tekintetbe véve, hogy az utolsó előtti helyen áll – meglepően jó a mérlege: a legutóbbi hat találkozójából kettőt megnyert, kettőn döntetlent játszott, s csak kettőn kapott ki.

SZOLNOKI MÁV–SZEOL SC
(Szolnok, 15.00)
A szolnokiak tavasszal még nem kaptak ki, sőt, a három mérkőzésükön, miközben hét pontot szereztek, még gólt sem kaptak. Hazai pályán ugyanakkor gyengébb a mérlegük, augusztus 21. óta csupán két ellenfelüket győzték le. Más kérdés, hogy ebből az egyik bravúros győzelem volt a Puskás Akadémia ellen. A SZEOL SC a mezőny legggyengébb csapata, de tavasszal valamelyest feljavult, ha annak lehet nevezni, hogy az albertirsai győzelem után a Balmazújvárostól és a Soroksártól, két élcsapattól is csupán 1-0-ra kapott ki Szegeden.

KISVÁRDA MASTER GOOD–SWIETELSKY-SOPRONI VSE
(Kisvárda, 15.00)
A Kisvárda a Kozármisleny 3-0-s legyőzésével a hétvégén megtörte rossz sorozatát, hosszú hetek vereségei után ismét pontokat szerzett. Pályaválasztóként idén eddig csak a baranyai vendégeket fogadta, tehát eddig százszázalékos, előtte az ősz végén kétszer is kikapott. A Sopron idegenben szenzációs mérleget ért el szeptember közepétől az őszi idényben (öt mérkőzésen 13 pontot szerzett), de idén kikapott a Budaörstől Tatabányán, majd döntetlent játszott Szolnokon.

BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ–VÁC FC
(Balmazújváros, 17.00)
A vesztett pontok alapján listavezető balmazújvárosiak mind a három eddigi tavaszi bajnoki mérkőzésüket megnyerték, más kérdés, hogy még nem találkoztak a mezőny első felébe tartozó csapattal. Most az következik: a Vác, annak ellenére, hogy a hazai mérkőzéseire albérletben kényszerül, a negyedik helyen áll a tabellán. Az egykori bajnokcsapat október 22. óta csupán három mérkőzését nem nyerte meg, kikapott Gyulán az akadémistáktól és döntetlent játszott a Cigánddal és a Mosonmagyaróvárral. Vendégként három győzelem után kapott ki legutóbb a Szeged 2011-től. A Balmazújváros pályaválasztóként az ősz végén elbukott két rangadót a Puskás Akadémia és a Soroksár ellen, de idén megverte a Cigándot.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Felcsút, 17.00)
A Puskás Akadémia kiváló hazai mérleggel dicsekedhet, eddig minden hazai mérkőzését megnyerte a bajnoki szezonban, a ZTE és a Dorog elleni döntetlen kivételével. A legutóbbi hét, a Pancho Arénában játszott bajnoki mérkőzéséből csupán a Budaörs ellenin kapott gólt. (Azon kettőt is.) A Békéscsaba a vesztett pontokat tekintve ötödik, a táblázaton valójában a nyolcadik. A balmazújvárosi mérkőzése maradt el, így idegenben 2017-ben eddig csak egy bajnokit játszott, azon 5-0-ra kikapott a Soroksártól. A legutóbbi hétvégén hazai pályán bukott el (0-2) a Szolnok ellen.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC
Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS