Merkantil Bank Liga: Soroksár-Kisvárda rangadó a nyitányon

2017. február. 18., 16:19   |    

Merkantil Bank Liga: Soroksár-Kisvárda rangadó a nyitányon

Vasárnap rendezik a Merkantil Bank Liga első tavaszi fordulóját. A Balmazújváros–Békéscsaba rangadót a pálya használhatatlansága miatt elhalasztották.

BUDAÖRS FC–SWIETELSKY SOPRONI VSE
(Tatabánya, 12.00)

A Budaörs éppen elmozdult a kieső helyről az utolsó őszi fordulóban, miután legyőzte idegenben a Kisvárdát. Továbbra sem játszik saját pályáján pályaválasztóként, a tavaszra Tatabányára, a Grosics Gyuláról elnevezett stadionba költözik. A soproniak az előző hétvégén Csákváron Magyar Kupa-mérkőzést játszottak, minimális vereséget szenvedtek. Idegenbeli mérlegük pedig nem rossz, a Merkantil Bank Ligában több pontot szereztek idegenben, mint otthon.

BFC SIÓFOK–ZALAEGERSZEGI TE
(Siófok, 14.00)

A vendégek a múlt szombaton a Magyar Kupában súlyos vereséget szenvedtek saját pályájukon az Újpesttől, ősszel pedig az utolsó három bajnoki meccsüket elveszítették. Mint ahogyan elveszítették a Pakshoz távozott első számú góllövőjüket, Daru Bencét. 2010 óta nem tudnak nyerni bajnoki találkozón Siófokon. Ugyanakkor a hazai sem zárták jó formában az őszt, a legutóbbi öt meccsükből négyet elveszítettek. Pályaválasztóként szeptember 18. óta nem tudnak gólt szerezni a Merkantil Bank Ligában.

DOROGI FC–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Dorog, 14.00)

Két, a Magyar Kupában még versenyben lévő, így a múlt héten tétmérkőzést játszott csapat találkozik a Buzánszky Jenőről elnevezett stadionban. A dorogiak, ugyancsak hazai pályán, 2-1-re kikaptak a vasastól, a csákváriak egy góllal megverték otthon a soproni vasutasokat. A Dorog a Gyirmótról érkezett Simon Attilával és az MTK-tól kölcsönvett Demjén Patrikkal, a Csákvár elsősorban a Videotontól és a Puskás Akadémiától megszerzett-kölcsönkapott játékosokkal, köztük Sejben Viktorral erősített. Az egykori bányászcsapat október 22. óta nem nyert a bajnokságban. A Csákvár hasonló sorozatban van, de az ősz vége felé a Siófokot megverte.

SZEGED 2011-GROSICS AKADÉMIA–CIGÁND SE
(Gyula, 14.00)

Az akadémisták szinte változatlan játékoskerettel vágnak a tavasznak (Szemerédi Norbert érkezett csak, Dorogról), a cigándiaknál sokkal nagyobb volt a mozgás, éppen egy csapatra való játékos távozott, ám több fiatal is érkezett a Debreceni VSC-től, sőt Mezőkövesdről odaigazolt a több mint félszáz élvonalbeli mérkőzésen játszott Mihai Nicorec. A Szeged 2011 egy hosszabb nyeretlen széria után győzelemmel zárta az őszt, a nyolcadik helyen, a középmezőny tagjaként. A cigándiak az utolsó három őszi meccsükből kettőt megnyertek, de így is tíz hellyel a mostani rivális mögött állnak. Figyelemre méltó, hogy idegenbeli mérkőzéseik felén nem kaptak ki.

CEGLÉDI VSE–SZEOL SC
(Albertirsa, 14.00)

A hazaiak kedden Magyar Kupa-mérkőzést játszottak, 1-0-ra kikaptak Albertirsán az NB I-es Diósgyőrtől. A két csapat áll a Merkantil Bank Liga tabellájának utolsó két helyén, a SZEOL helyzete szinte reménytelen a bennmaradásra. Ugyanakkor öt játékost is megszereztek a télen, nem adták fel a harcot. Idegenben eddig nagyon gyengén szerepeltek, tíz bajnoki meccsükön egyetlen pontot és csupán három gólt szereztek. A ceglédiek eleinte kiválóan teljesítettek hazai pályán, de augusztus vége óta csak a Budaörs ellen nyertek.

SOROKSÁR SC–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Soroksár, 14.00)

A Soroksár vezetné az NB II tabelláját, ha nem veszíti el az utolsó őszi bajnokiját a Puskás Akadémia ellen. Hazai pályán szeptember 14. óta csak a Dorog ellen veszített pontokat. Bár Holczer Ádámot visszavette a Ferencváros, a soroksáriak Jova, Popov, Nagy Oliver és Steer érkezésével erősödtek. A Kisvárda szeszélyesen szerepelt ősszel, október 2. óta csupán három bajnokiját nyerte meg (de azokat sorozatban!), rá pedig az igaz, hogy ha nem kap ki az utolsó két őszi mérkőzésén, hanem nyer, akkor ő lenne a listavezető.

SZOLNOKI MÁV FC–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Szolnok, 14.00)

A szolnokiak a harmadik ligás Szentlőrinc ellen Magyar Kupa-mérkőzést nyertek a hét közben. Az ősz végén javult a teljesítményük a korábbiakhoz képest, csak a Soroksártól kaptak ki. Hazai pályán ellenben nem megy nekik, augusztus vége óta csupán a Nyíregyházát győzték le. A Puskás Akadémia Vincze István vezetésével az első helyen zárta az őszt, az utolsó négy fordulóban csak nyert. A télen Pintér Attila érkezett a vezetőedzői posztra, a klub pedig válogatott, vagy tapasztalt élvonalbeli játékosokkal (Szakály Péter, Gyömbér Gábor, Prosser Dániel, Szatmári Lóránd) erősítette meg a keretet.

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–HR-RENT KOZÁRMISLENY
(Mosonmagyaróvár, 14.00)

A mosonmagyaróváriak teljesítménye volt az ősz második felének egyik meglepetése, közvetlenül az élmezőny mögött zártak. Hazai pályán az utolsó négy őszi meccsükből hármat megnyertek. A Kozármisleny kevésbé szerepelt jól, az utolsó öt meccséből négyet velszített, csupán három pontot szerzett. Miroszlav Grumics személyében egy rutinos, jó játékossal erősítettek a télen.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–VÁC FC
(Nyíregyháza, 14.30)

A Szpari remekül kezdett, majd mély hullámvölgybe került, végül az utolsó három őszi meccsén hét pontot gyűjtve kozmetikázta eredménysorát. Augusztus 21. óta csak a két szegedi csapatot győzte le hazai pályán. A Debrecenből érkezett Takács Tamás nagy erősítés lehet. A Vác kiválóan zárta az előző évet, október 16. óta hét mérkőzésen 17 pontot szereztek, mindössze hat pontra állnak a feljutó helytől.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS