MK: Honvéd-Haladás és Pécs-Paks a nyolcaddöntőben

2019. december. 04., 23:09   |    

MK: Honvéd-Haladás és Pécs-Paks a nyolcaddöntőben

Már nem volt kiemelés a sorsoláson, az OTP Bank csapatai is összekerülhettek a legjobb 16 között. A továbbjutáshoz már két mérkőzésen kell jól szerepelni.

MK: Búcsúzott a Ferencváros, kiejtette a Pécs a Kisvárdát

MK: Búcsúzott a Ferencváros, kiejtette a Pécs a Kisvárdát

Továbbjutott az MTK és a Haladás is. Négyet lőtt és a tizenhat közé jutott a Paks. A Dunaújváros megállította a Siófokot. Négy NB III-as együttes jutott a nyolcaddöntőbe. Kedden két, szerdán három mérkőzés dőlt el a hosszabbításban. A Fradi csaknem az egész mérkőzésen emberhátrányban játszott, legyőzte a Békéscsaba.

Tovább

A csapatokat Telek András négyszeres kupagyőztes korábbi labdarúgó húzta ki a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének szerda esti sorsolásán. A 9. fordulótól már nem volt kiemelt együttes, a klubok egy sorsolókehelybe kerültek.

A továbbjutás két mérkőzésen dől el; második mérkőzést követően, ha a csapatok azonos pontszámmal és gólkülönbséggel állnak, akkor hosszabbítás, majd tizenegyesrúgások következnek.

A sorsoláson elsőnek kihúzott csapat lesz az első mérkőzés pályaválasztója, a visszavágón a másodiknak kihúzott együttes játszik hazai pályán. Az első találkozót 2020. február 12-én, a másodikat 19-én rendezik.

A pályák alkalmatlansága miatt, a játékvezető döntése értelmében elmaradt a Vác–Újpest és a Dorog–Debrecen találkozó. Ezeket a mérkőzéseket december 11-én, szerdán, 12.00 órakor pótolják. Az Ózdi Kohász SC felnőtt csapatát az MLSZ Fegyelmi Bizottsága kizárta az NB III-as bajnokságból, ezáltal a kupában sem játszhattak. A csapat a döntés ellen fellebbezhet, így három párharc kimenetele nem biztos még. 

A 2017-es döntő egyik résztvevője sem folytatja a küzdelmet, a Vasast a III. Ker. TVE, a Ferencvárost a Békéscsaba ejtette ki a 8. fordulóban. Az előző kiírásban a 6. fordulóig jutó Pécs a Kisvárda együttesén keresztül jutott a nyolcaddöntőbe, ahol a Paks lesz az ellenfele. Az előző sorozat győztese a Vác–Újpest párosítás továbbjutójával, döntőse a Haladással mérkőzik meg a nyolc közé kerülésért.

Magyar Kupa, 9. forduló:

Budapest Honvéd (NB I) – Szombathelyi Haladás (NB II)
Mezőkövesd Zsóry FC (NB I) – Ózdi Kohász SC (NB III)-Kaposvári Rákóczi FC (NB I) párosítás továbbjutója
Lipót Pékség SE (NB III) – ZTE FC (NB I)
PMFC (NB III) – Paksi FC (NB I)
Békéscsaba 1912 Előre (NB II) – Puskás Akadémia FC (NB I)
MTK Budapest (NB II) – Dunaújváros (NB III)
Vác FC (NB II)-Újpest FC (NB I) párosítás továbbjutója – MOL Fehérvár FC (NB I)
Dorogi FC (NB II)–DVSC (NB I) párosítás továbbjutója – III. Ker. TVE (NB III)


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS