MOL Magyar Kupa: a címvédő Újpest is elődöntős

2022. március. 01., 22:04   |    

MOL Magyar Kupa: a címvédő Újpest is elődöntős

A Paksi FC a Kazincbarcika otthonában, a Ferencváros a Bozsik Arénában nyert 1-0-ra a MOL Magyar Kupa negyeddöntőjében. Szerdán az Újpest a Békéscsabát győzte le egy góllal.

Békéscsaba 1912 Előre-Újpest FC 2-3 (1-2)
Gólszerzők: Ilyés (17.), Tóth (77.), illetve Simon K. (3.), Yahaya (38.), Bjelos (57.)
Békéscsaba: Winter - Hodonicki, Farkas M., Albert, Mikló - Váradi (Farkas B., 62.), Zvara (Varga, 73.), Babinyecz (Fazekas, 62.), Gránicz (Pantovic, 62.) - Ilyés (Lukács, 73.), Tóth
Újpest: Pajovic - Kastrati, Kutrumpisz (Kuusk, a szünetben), Kádár, Antonov - Mack (Onovo, 63.), Boumal - Croizet (Yahaya, 23.), Bjelos, Simon K. (Beridze, 63.) - Viana (Zivzivadze, 80.)

Jobban és veszélyesebben is futballozott az Újpest az első félidőben, a támadófelfogásnak pedig már a harmadik percben megvolt az eredménye, Simon Krisztián találatával ugyanis a fővárosi lila-fehérek kerültek előnybe. Nem törte meg azonban a korán kapott gól a hazaiakat, akik negyedórával később egy szöglet után egyenlítettek. A nyílt sisakos küzdelemben viszont mégis a címvédő vonulhatott egygólos előnnyel pihenőre, a csereként beállt Yahaya röviddel a félidő vége előtt lőtt nagy gólt a békéscsabai kapuba. Fordulás után hamar két gólra hízott a különbség, azonban a vendéglátók nem adták fel, többet birtokolták a labdát ellenfelüknél, és kapura lövéssel is többször próbálkoztak, mint a fővárosi rivális. A hajrához közeledve góllá érett a csabaiak próbálkozása, másodszor viszont már nem sikerült egyenlíteniük, így elbúcsúztak a további küzdelmektől.

Kolorcity Kazincbarcika SC (NB III)-Paksi FC 0-1 (0-0)
Gólszerző: Szabó J. (73.)
Kolorcity Kazincbarcika SC: Megyeri - Szemere, Ur, Dvorschák, Székely - Heil, Nagy J., Szabó B. (Schildkraut, 86.), Sinanovic - Ádám F. (Pinyaskó, 60.), Kristófi (Rjaskó, 72.)
Paksi FC: Nagy G. - Szabó J., Lenzsér, Kinyik (Tamás O., 26.; Haraszti, 57.), Kovács N. - Kesztyűs (Papp K., a szünetben), Windecker, Kocsis B. - Nagy R. (Ádám M., a szünetben), Pethő (Böde, 76.), Sajbán

Egyáltalán nem illetődött meg az NB III keleti csoportjának listavezetője az élvonal leggólerősebb csapatával szemben, ugyanis egyenrangú partnere volt a Paksnak. A vendégek csak rövid periódusokban tudtak mezőnyfölényt kiharcolni, és bár valamivel több helyzetük akadt, a hazai támadások is veszélyesnek voltak. Az első félidőben némi riadalmat keltett, hogy Kinyik Ákos súlyosnak tűnő agyrázkódást szenvedett, ezért le is kellett cserélni. A folytatásra már az OTP Bank Liga gólkirályjelöltje, Ádám Martin is beszállt, ennek ellenére továbbra sem alakult ki folyamatos játék, így csak elvétve volt helyzete a Paksnak, akkor viszont rendre hárított a kazincbarcikai kapus. Az idő múlásával fáradni látszott a Kazincbarcika, amely egyre inkább beszorult és egyre kevésbé maradt ereje ellentámadásra. A zöld-fehérek a második játékrész derekára felőrölték riválisukat, és végül a sok helyzetükből egyet gólra váltva megérdemelten jutottak az elődöntőbe. A mezőny legjobbja a vereség ellenére a bravúrok sorát bemutató barcikai kapus volt.

Budapest Honvéd-Ferencvárosi TC 0-1 (0-1)
Gólszerző: Nguen (23.)
Budapest Honvéd: Tujvel - Doka, Batik, Lovric, Tamás K. (Petkovic, 36.) - Petruszenko, Kadiri (Hidi, 57.) - Jónsson (Bőle, a szünetben), Zsótér, Drazic (Nagy D., a szünetben) - Traoré (Lukic, 57.)
Ferencvárosi TC: Dibusz - Wingo, Blazic, Kovacevic, Civic - Laidouni, Esiti - Auzqui (Mak, 60.), Zachariassen (Botka, 76.), Nguen (Loncar, 91.) - Boli (Bassey, 60.)

A Ferencváros az első félidőben Budapest Honvéd fölé nőtt a Bozsik Arénában, és több gólhelyzetet is kialakított, melyek közül csak egyet sikerült gólra váltania, Tokmac Nguen a 23. percben volt eredményes. A kispestiek a második félidőre feljavultak, amiben nagy szerepük volt a beálló cserejátékosoknak is. A hazaiak bár kiegyenlítetté tették a mérkőzést, az egyenlítő találatot nem tudták megszerezni, a Ferencváros megtartotta előnyét, és biztosította helyét a legjobb négy között.

OTP Bank Liga NB I. 6. forduló

Sorsolás
2023. 09. 01. 20:00
Szusza Ferenc Stadion
2023. 09. 02. 15:15
Új Hidegkuti Nándor Stadion
2023. 09. 02. 19:30
Paksi FC Stadion
2023. 09. 03. 14:15
Mezőkövesd Városi Stadion
2023. 09. 03. 17:15
ZTE Aréna
2023. 09. 03. 19:30
Debreceni Nagyerdei Stadion


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS