Női A-válogatott: megszorongattuk Új-Zélandot a Ciprus Kupán

2017. március. 08., 14:01   |    

Női A-válogatott: megszorongattuk Új-Zélandot a Ciprus Kupán

Női A-válogatottunk Németh Loretta góljával 1-0-ra még vezetett, de végül 3-1-es vereséget szenvedett Új-Zéland legjobbjaitól a Ciprus Kupa utolsó játéknapján, így a 10. helyen zárta a viadalt.

Markó Edina együttese egy győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel zárta a Ciprus Kupa csoportküzdelmeit, és a 9. helyért léphetett pályára a szerdai helyosztón, az ellenfél a világranglista első 20 helyezettje közé tartozó új-zélandi válogatott volt.

A mérkőzés első félidejében az új-zélandiak domináltak, a mieinknek a védekezésre kellett helyezniük a fő hangsúlyt. A játékrész első felében így is csak egyetlen igazán komoly helyzetet alakított ki az ellenfél, itt Bíró Barbarának kellett bravúrt bemutatnia. A 25. percben megszereztük a vezetést, Németh Loretta harcosságának köszönhetően került helyzetbe a védők között, és a kissé kint álló kapus fölött a hálóba emelt (1-0). A gól után kiegyenlítettebbé vált a játék, de Új-Zéland még a szünet előtt egyenlíteni tudott (1-1).

DSC_5488|

A fordulás után az új-zélandiak nagy erőket mozgósítottak a gólszerzés érdekében, játékosai sok mozgással próbálták megbontani a védekezésünket, és a 61. percben át is vették a vezetést. A folytatásban egyre több kockázatot vállaltunk, vezettünk egy-két ígéretes akciót, de az egyenlítés nem jött össze. Az új-zélandiak a 93. percben egy kontratámadás végén megduplázták az előnyüket, és 3-1-re megnyerték az összecsapást.

- Nagy dolognak tartom, hogy a világranglista első húsz helyezettje közé tartozó riválisunkkal szemben az utolsó pillanatig lehetőségünk volt a döntetlen kiharcolására - mondta az mlsz.hu-nak Markó Edina szövetségi kapitány. - Bár a találkozó nagy részében az új-zélandiak fölényben játszottak, a mérkőzés végén minden erőnket mozgósítottuk, kockáztattunk az egyenlítés érdekében, és volt esélyünk az egyenlítésre. A csapat teljesítményén ma már meglátszott, hogy négy meccset játszottunk rövid időn belül, elfáradtak a játékosok, de ameddig bírtuk erővel, tartottuk a lépést egy olyan csapattal, amely rendszeres résztvevője a világbajnokságoknak. Nem bántuk meg, hogy bevállaltuk ezt a tornát, beigazolódott, hogy ilyen meccsekre van szükségünk a fejlődéshez. Minden riválisunk ellen helytálltunk, miközben rákényszerültünk a maximális koncentráltságra, a lehető legjobb fizikális teljesítményre, ami mindenképpen a fejlődésünket szolgálja. Az eredményeket tekintve talán több volt bennünk, de ezzel együtt mindenki a legjobb tudása szerint dolgozott az elmúlt kilenc napban, elégedett vagyok a lányok munkájával.

Ciprus Kupa, 9. helyért
Magyarország-Új-Zéland 1-3 (1-1)
Magyarország: Bíró Barbara (Szőcs Réka, 46.) - Papp Dóra, Tálosi Szabina, Szeitl Szilvia (Demeter Réka, 68.), Szabó Viktória (Pinczi Anita, 81.) - Csiszár Henrietta, Fenyvesi Evelin (Nagy Ágnes, 86.)- Vágó Fanni, Rácz Zsófia, Zeller Dóra (Magyarics Zoé, 64.) - Németh Loretta (Nagy Lilla, 84.)
Magyar gólszerző: Németh Loretta a 25. percben

Az U19-es válogatott játékosaira épülő B-válogatott is lejátszotta utolsó mérkőzését a horvátországi Isztria Kupán, az ellenfél Tajvan együttese volt. A találkozón hasonló erőt képviselt a két csapat, a mindent eldöntő gólt végül a tajvaniak szerezték meg a hajrában.

- A mezőnyben egyedüliként utánpótláskorú játékosokkal érkeztünk a tornára, ezért tisztában voltunk azzal, hogy az erőviszonyok alapján számunkra nem az eredményességről fog szólni a viadal - mondta az mlsz.hu-nak Turtóczki Sándor szövetségi edző. - A csoportban három nálunk erősebb válogatottal találkoztunk, de úgy számoltunk, hogy Tajvan ellen győzelmi esélyeink lehetnek. A meccsen nagyjából azt kaptam az ellenféltől, amit előzetesen vártam, de ezúttal a csapatom nem tudta a megbeszélt taktikai elemeket megvalósítani a pályán, ezért elmaradt a győzelem. Az eredményt tekintve nem értük el a célunkat az elmúlt másfél hétben, de sokat tanulhatunk a megszerzett tapasztalatokból, a játékosok saját bőrükön érezhették, hogy fizikálisan, gyorsaságban, taktikailag milyen szintet képvisel a nemzetközi felnőtt mezőny.

Isztria Kupa, 7. helyért
Magyarország-Tajvan 0-1 (0-0)
Magyarország: Barti Luca - Rozmis Gabriella, Csigi Eszter, Németh Hanna, Boros Kinga (Fél Alexandra, 85.) - Csányi Diána (Pilán Tímea, 68.) - Kiss Stella, Krascsenics Csilla (Kis Gabriella, 46.), Csiki Anna (Kun Barbara, 46.), Gelb Mónika (Fél Patrícia, 68.) - Oláh Adrienn

Címkék:

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
A második a harmadik ellen, rangadó Kaposváron
Bajnokságok / Kupák
Förch Női Magyar Kupa: A Ferencváros jutott a fináléba

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP

Szponzoraink

  • Merkantil Bank
  • Groupama Biztosító
  • MOL
  • Förch
  • Jet Sol