Nyert a Puskás Miskolcon, pont nélkül maradt az MTK Győrben

2014. március. 29., 22:19   |    

Nyert a Puskás Miskolcon, pont nélkül maradt az MTK Győrben

Az OTP Bank Liga 22. fordulójának második játéknapján öt mérkőzést rendeztek, a Győr otthon tartotta a három pontot az MTK ellen, győzött a Fradi és a Puskás Akadémia. A kiesési rangadón a Kaposvár és a Paks nem bírt egymással, csakúgy, mint a Pécs és a Kecskemét.

DIÓSGYŐRI VTK–PUSKÁS AKADÉMIA FC 2-3 (1-0)
Gólszerzők: Gosztonyi a 17. percben (11-esből), Gohér a 80.percben (11-esből), ill. Tischler a 66. és a 88. percben, Lencse a 77. percben (11-esből)

Frissebben kezdett a hazai csapat, a 16. percben a jobb oldalon Vági tört előre majd miután középre adott, Nagy Zsolt hátulról ellökte a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. Gosztonyi a tizenegyesből higgadtan a bal alsóba helyezett (1-0). A félidő végéig az eredmény nem változott, egygólos hazai előnnyel fölénnyel vonultak az öltözőbe a csapatok. A második játékrész 66. percében Tischler Patrik góljával egyenlíteni tudott a Puskás (1-1), és ezt követően sem vett vissza az iramból. A 76.percben tizenegyeshez jutottak a vendégek, egy kontra végén Kádár Tamás húzta el Szakály Dénes lábát. A büntetőt Lencse László értékesítette, így megszerezte a vezetést a Puskás (1-2). Nem sokkal ezt követően a 79. percben folytatódott a "büntetőpárbaj", hiszen egy szöglet után Guaru ért kézzel a labdához, így ismét a hazaik rúghattak 11-est, melyet Gohér Gergő értékesített (2-2). A hajrában egy jobb oldali beadás után megszerezte a győzelmet érő gólt a Puskás, Tischler öt méterről, ballal a jobb alsó sarokba lőtt (2-3).



KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–MVM PAKS 0-0

A tizenötödik helyezett látogatott a tizenhatodik otthonába. Aligha kell hangsúlyozni, milyen fontos volt a csapatok számára a győzelem, hiszen mindkét együttes nyeretlen a tavasszal. Az első félidőben félénken kezdtek a csapatok, a huszonnegyedik percben adódott az első komoly helyzet, ekkor Kecskés távoli lövése kerülte el a kapu bal felső sarkát, majd Windecker József 30 méteres lövése után kellett először védenie Antal Botondnak. A második játékrész 51. percében óriási hazai védelmi hiba után Kecskés került nagy helyzetbe a bal oldalon, de 14 méterről a kilépő Antalba lőtt. A 87. percben Könyves tört egyedül kapura, de tizennégy méterről leadott lövését védte Antal, a kipattanóra Báló csapott le, de azt a lövést is fogta a kapus. A mérkőzés hajrája sem hozott gólt, így egy-egy ponttal gazdagodtak a csapatok.

PÉCSI MFC-MATIAS–KECSKEMÉTI TE-PHOENIX MECANO 0-0


A hazai együttes kezdett jobban, a 10. percben Szatmári lövését védte nagy bravúrral Polekszics. Ezt követően is a Pécs dominált, a 25. percben Mohl ment el a balon, majd laposan középre gurított, az érkező Wittrédi azonban tizenkét méterről, kapásból a bal felső mellé lőtt. A második játékrész 49. percében a csereként beállt Szécsi egy hosszú indítás után a jobb oldalról veszélyes lövést zúdított a kecskeméti kapura, ám a labda centikkel a kapu fölött ment el. Az 51. percben Balázs nagyszerű csellel rázta le védőjét a tizenhatos sarkánál a jobb oldalon, majd betört a kapu elé, lövését azonban Poleksziccs védte. A mérkőzés végén, a 90. percben adódott a kecskemétiek előtt a legnagyobb helyzet, Gőcze jött ki rosszul a kapujából, Forró visszafejelte a labdát, Eninful lövését azonban az ötösön blokkolták, így maradt a gólnélküli döntetlen.



FERENCVÁROSI TORNA CLUB–LOMBARD PÁPA TERMÁL FC
Gólszerzők: Leonardo (11-esből) a 33., Böde a 35., Mateos (11-esből) az 53., Somalia a 75. percben

A tavasszal bajnoki találkozókon még nyeretlen Ferencváros a 2014-ben eddig ugyancsak győzelem nélkül álló Pápát fogadta. Jobban kezdtek a hazaiak, a találkozó első nagy helyzete a Ferencváros előtt adódott, a 6. percben Bödét ugratta ki Leonardo, azonban a lövést Szűcs bravúrral hárította. A 32. percben megszerezte a vezetést a Ferencváros, Sekour rántotta le Holman a 16-oson belül, a megítélt büntetőt Leonardo magabiztosan értékesítette (1-0). A 35. percben megduplázták előnyüket a zöld-fehérek: Böde Leandro passzát követően talált a kapuba (2-0). Ezt követően sem vett vissza lendületéből a Fradi, Leonardo kiemelkedett a mezőnyből, szinte minden megmozdulása veszélyt hordozott magában, az ellenfél sokszor csak szabálytalanul tudta megállítani. A második játékrészben tovább növelte előnyét a Ferencváros, az 52. percben egy ütemmel később érkezett Présinger, így ismét büntetőhöz jutott a Fradi. Mateos állt a labda mögé, és magabiztosan lőtt a jobb sarokba (3-0). Leonardót továbbra sem tudta tartani a pápai védelem, újabb gólpasszát Somália nyolc méterről, ballal a bal alsóba lőtte, kialakítva a végeredményt (4-0).



GYŐRI ETO FC-MTK BUDAPEST (1-0)
Gólszerzők: Rudolf a 12., Lipták a 66., Andric a 70. percben

Hamar magához ragadta az irányítást az ETO, és már 12 perc után vezetést szerzett, Rudolf Gergely egy bal oldali indítást vett le, majd betört a tizenhatoson belülre és laposan a bal alsóba lőtt (1-0). Nem sokkal később Pátkai jól eltalált távoli lövése után kevéssel kerülte el a labda a kaput. Tovább támadott az ETO, a 29.percben Hegedűs tolta ki Strestík lövését. A 43. percben húsz méterről jutott szabadrúgáshoz a Győr, Varga Roland a felső lécet találta telibe. A második játékrészben Torghelle és Vass Patrik révén az MTK előtt adódott ugyan néhány lehetőség, de továbbra is a Győr uralta a mérkőzést. Lipták Zoltán a 66. percben egy szöglet utáni csúsztatással megduplázta az előnyt (2-0), ezt követően az ETO sorra dolgozta ki a helyzeteket. A 70. percben Torghelle távoli lövését hárította nagy bravúrral Kamenar, de rögtön ezt követően Andric az első labdaérintéséből eldöntötte a mérkőzést, amikor a tizenhatoson belül ballal kilőtte a bal alsó sarkot (3-0). Az ETO feljött a második helyre, az MTK visszacsúszott a kiesőzónába.



További program:

Videoton FC - DVSC-TEVA 16.30
Szombathelyi Haladás-Újpest FC 18.30

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS