Nyíregyházán új műfüves pályán focizhatnak a fiatalok

2013. november. 15., 22:08   |    

Nyíregyházán új műfüves pályán focizhatnak a fiatalok

Pénteken kora délután Nyíregyházán az örökösföldi műfüves pályát, amelyet napokon belül használatba vesznek a helyi utánpótláscsapatok.

Az örökösföldi műfüves nagypálya 130 millióból épült meg, ennek harminc százalékát a városi önkormányzat állta, hetven százalékát az MLSZ Országos Pályaépítési Programja fedezte TAO-forrásból. A reflektorokkal megépített játékteret kerítés veszi körül, egyik oldalon pedig két, műanyag székekkel felszerelt lelátó készült.

– Ünnepi ez a pillanat, nem csak a fiatal labdarúgók, a nyíregyházi focikedvelők számára is - kezdte köszöntőjét dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza polgármestere. – Mint ismert, a városi fejlesztések jó része a sportot szolgálja, elég ha csak a bujtosi csarnok felújítására, az ovifoci-pályákra, vagy a szabadtéri kondiparkokra gondolunk. A labdarúgást mindig is kedvelték a nyíregyháziak, jó érzés, hogy az utánpótlás csapatai és a Szpari ilyen eredményesen szerepelnek. Reméljük a folyamat nem áll meg, és a labdarúgás infrastrukturális feltételei tovább fejlődnek. Bízunk benne, hogy profi szakemberek olyan munkát végeznek majd a Nyírsulinál, a Bozsik Akadémiánál, hogy érdemes lesz kijárni a focimeccsekre. Kívánom, hogy eredményesen használjátok az új pályát.

nyiregy_1|

Az ünnepélyes átadást az MLSZ részéről a magyar labdarúgás egyik ikonja, Mészöly Kálmán, a Vasas és a válogatott klasszis hátvédje, egykori szövetségi kapitány is megtisztelte.

– Csodálatos nap ez számotokra és számomra is, hiszen mindig nagy öröm átadni egy ilyen remek pályát – kezdte beszédét Mészöly Kálmán. – Amikor én elkezdtem, volt hogy latyakban, sárban tócsákban fociztunk, aztán amikor rendes pályára kerültünk teljes szívünkből hajtottunk, akartunk az edzéseken a mérkőzéseken. És ami nagyon fontos: focisták akartunk lenni, ezért mindent megtettünk!

A hírek szerint a jövő héten már az új pályán edzhetnek a fiatalok, és amennyiben a kispadok is a helyükre kerülnek, akkor a Bozsik Akadémia csapatai itt fogadhatják bajnokin a felcsúti Puskás Akadémiát.

$galeria_cim


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS