OTP Bank Liga: A Fradi és a Kisvárda volt a legaktívabb a játékospiacon

2018. július. 19., 22:18   |    

OTP Bank Liga: A Fradi és a Kisvárda volt a legaktívabb a játékospiacon

Szombaton kezdődik a 117. magyar labdarúgó-bajnokság, ismét tizenkét csapatos mezőnnyel. Miután egy budapesti (Vasas) és egy kelet-magyarországi (Balmazújváros) együttes búcsúzott a legutóbbi idény végén, s helyükre ugyancsak egy budapesti (MTK) és egy kelet-magyarországi (Kisvárda Master Good) került, továbbra is négy-négy fővárosi, nyugat-magyarországi, illetve kelet-magyarországi alkotja a mezőnyt. A Kisvárda abszolút újoncként rajtol, története első élvonalbeli mérkőzése előtt áll.

A nyáron a játékosfronton volt lényegesen nagyobb mozgás, példátlannak mondható, hogy a két szezon közben mindössze egy edzőváltásra került csak sor, a Puskás Akadémiánál Pintér Attilát Benczés Miklós váltotta. A tizenkét élvonalbeli gárda közül egyedül a címvédő, s július elsejétől nevet váltott MOL Vidi FC játszik majd albérletben – a tervek szerint azonban november elseje után már a székesfehérvári csapat is hazaköltözik. Addig a Pancho Arénában, Felcsúton játszik pályaválasztóként.

BUDAPEST HONVÉD FC: Supka Attila együttese elveszítette a nyáron legjobb két támadóját: Eppel Márton Kazahsztánba, Davide Lanzafame a Ferencvároshoz igazolt. Távozott Bobál Dávid, mégpedig a hajdanán patinás cseh Duklába, valamint Ikenne-King az MTK-hoz. Sok az új játékos, közülük kiemelkedik a válogatottba is visszakerült Vadócz Krisztián, aki tizenhárom éven át tartó, hosszú és sikeres külföldi vándorlása után szerepel majd ismét a kispesti csapatban. Batik Bence a Ferencvárostól, a nigériai Eke Uzoma a Balmazújvárostól, a korábbi utánpótlás-válogatott Holdampf Gergő a Nyíregyházától igazolt a Honvédhoz. Két további külföldivel is kiegészül a keret, a guineai válogatott Fousseni Bambával, aki egyébként az évtized elején felbukkant már Szegeden, illetve a horvát Dino Skvorccal, aki korábban a horváton kívül az izraeli, a ciprusi, a román, a moldáv, a szlovén és az örmény élvonalban is szerepelt.

DEBRECENI VSC: Nagyon csekély mozgás volt eddig a keretben, a kameruni Mengolo távozott, Tisza Tibor visszavonult, s elment Sós Bence is, mégpedig a Vidihez. Három új játékossal számolhat Herczeg András: a korábban Békéscsabán és rövid ideig a Haladásban futballozó, spanyol Ezequiel Calvente az egyik, a Balmazújvárostól megszerzett Haris Attila a másik, a pozsonyi Slovantól megvett Erik Cikos pedig a harmadik. Szécsi Márk, a klub korábbi játékosa kölcsönbe visszatért a Puskás Akadémiától.

DIÓSGYŐRI VTK: A korábban a Barcelona korosztályos csapatában is szerepelt, Málagából hazatért Tajti Mátyás, a Puskás Akadémia neveltje csatlakozott a diósgyőriekhez. Új szerzemény a korábbi Honvéd- és Paks-játékos, legutóbb Zalaegerszegen szerepelt Vernes Richárd. A 28 éves horvát Tomislav Mazalovic több mint kétszáz mérkőzést játszott hazája élvonalbeli bajnokságában. Távozott Szarka Ákos Gyirmótra, s nincs már a klubnál Diego Vela sem.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB: Gera Zoltán és Hajnal Tamás visszavonult, Joe Paintsilnak, Nagy Dominiknak és Marquinhosnak lejárt a kölcsönszerződése és távozott, Priskin Tamást kölcsönadta a klub a haladásnak, s elment Batik Bence Kispestre, valamint Janek Sternberg a Kaiserslauternhez. Ezek a veszteségoldalon szereplő nevek. Érkezett kölcsönbe az ukrán Ivan Petrjak a Sahtartól, valamint megvette-megszerezte a klub a Honvédtól Davide Lanzafamét, s immár a Ferencváros játékosa az izlandi Kjartan Finnbogason (legutóbbi klubja a dán Horsens volt), a ghánai Abraham Frimpong (Crvena zvezda), a német Marcel Heistert (Beitar Jerusalem), az argentin Matías Ezequiel Rodríguez (Chacarita Juniors) és a Balmazújváros korábbi középpályása, Sigér Dávid. 

HALADÁS FC: A szombathelyiek több külföldi játékossal erősítettek, mint magyarral, érkezett az ukrán Jurij Habovda (Balmazújváros), a dán Emil Lyng (Dundee United), illetve Tamás László (Balmazújváros), valamint kölcsönbe a cseh Vít Beneš  (Vasas) és Priskin Tamás (Ferencváros). Távozott az ausztrál David Joel Williams, visszavonult a belga Stef Wils, a Puskás Akadémiát választotta Kiss Tamás, s nem marasztalta a klub Polgár Kristófot és Lévay Gergelyt sem. Myke Ramos kölcsönszerződése lejárt, visszatért az MTK-hoz.

KISVÁRDA MASTER GOOD: Talán minden csapatot ideértve az abszolút újoncnál volt a legnagyobb mozgás a keretben. Korábbi élvonalbeli játékosok sora távozott: Marek Střeštík, Heffler Norbert (Gyirmót FC), Papucsek Barna (Balmazújváros), Délczeg Gergely, valamint a visszavonult Vermes Krisztián. Ugyancsak távozott Lukács Raymond, Molnár-Farkas Tamás, Molnár Róbert, Oláh Gergő, Sergiu Oltean és Toma György. Az erősítések rovatban elsősorban külföldi játékosok neve szerepel: a brazil Anderson Pico, Sassá és Felipe, a görög Teodorosz Beriosz. az ukrán Karaszjuk, Lukjancsuk, Parcvanija és Sinder, a román Minca, a szerb Mitosevics. 

MTK: A kék-fehérek jól erősítettek, Pintér Ádám személyében válogatott játékost hoztak haza. Nagy nyereség lehet Bognár István, akinek Mezőkövesden lejárt a szerződése, valamint a Honvédtól átlépett nigériai George Patrick Ikenne-King is. Horváth László Balmazújvárosban első számú kapus volt az előző idényben. Érkezett még két ukrán, Szelin és Kicsak. Egy teljes keretre való fiatal (s néhány már nem is annyira fiatal) távozott: Asztalos Dávid, Borbély Bálint, Bori Gábor, Fadgyas Tamás, Hrepka Ádám, Hujber Tamás, Jakab Dávid, valamint kölcsönbe további tizennyolc játékos. 

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC: A borsodi sárga-kékekhez érkezők közül Szakály Dénes (Paks), Vajda Sándor (Balmazújváros) és Patrick Mevoungou (Puskás Akadémia) neve kívánkozik az élre, de megszerezte a klub Egyed Balázst (Putnok FC), az ukrán Mihajlo Meszhit, Nagy Richárdot és Szappanos Pétert is. Kölcsönbe érkezett Silye Erik a Ferencvárostól és Tóth Máté a Haladástól. Távozott Bognár István, Fótyik Dominik, Gohér Gergő, Horváth Tamás, Murai Márk, Fabrice Onana és Tarczy Pál, kölcsönadta a klub Novák Csanádot és Baracskai Rolandot.

MOL VIDI FC: A nevet, s ezzel párhuzamosan címert változtató bajnokcsapatba Sós Bence (DVSC), valamint Berecz Zsombor és Hangya Szilveszter (mindkettő Vasas) érkezett. A tavasszal az élvonalbeli meccseken szereplők közül senki sem távozott.

PAKSI FC: Csertői Aurél csapata Kelemen Dáviddal (Nyíregyháza) és Nagy Gergellyel (Vasas) erősödött, kölcsönbe érkezett Bor Dávid (Soproni VSE), Jelena Richárd (ZTE FC) és Kővári Róbert (Soproni VSE). Távozott Daru Bence, Koltai Tamás, Molnár Péter, Szakály Dénes, valamint kölcsönbe Adamcsek Máté, Kesztyűs Barna, Szalai András, Zachán Péter és Verpecz István.

PUSKÁS AKADÉMIA FC: Három játékossal erősödött a keret, a grúz Bacsana Arabulival (Balmazújváros), Kiss Tamással (Haladás) és Szolnoki Rolanddal (Videoton). Kölcsönadásból visszatért Bokros Szilárd (Csákvár). Távozott: a két horvát, Stipe Bacelic-Grgic és Ivor Horvat, a kameruni Patrick Mevoungou, Tar Zsolt, visszavonult Polonkai Atila és Vanczák Vilmos. Kölcsönadta a klub a következőket: Csilus Ádám, Ezekiel Isoken Henty, Madarász Márk, Oroszi Dániel, Antonio Perosevic, Prosser Dániel, Szécsi Márk, Tóth Balázs.

ÚJPEST FC: A lila-fehérek gyakorlatilag változatlan kerettel vágnak neki az új idénynek. Apró változás, hogy visszatért a kölcsönadásból Viktor Angelov, aki éppen a Honvéd által elbúcsúztatott Rabotnicski csatára volt, s távozik a tavasszal már „jegelt” Windecker József.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Bebiztosíthatja a feljutását a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi és debreceni győzelem a szombati játéknapon
Bajnokságok / Kupák
A Puskás Akadémia legyőzésével bennmaradt a ZTE

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS