OTP Bank Liga: az MTK nyerte az alsóházi rangadót

2017. február. 25., 17:56   |    

OTP Bank Liga: az MTK nyerte az alsóházi rangadót

Az MTK rendkívül fordulatos és izgalmas mérkőzésen 3–2-re nyert a Diósgyőr vendégeként Mezőkövesden a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójában, szombaton.

A kék-fehérek sorozatban hét nyeretlenül megvívott találkozót követően - ezt megelőzően legutóbb október 22-én a Gyirmót ellen nyert a gárda - gyűjtötték be a három pontot. Tamási Zsolt együttese ezzel megelőzte a Diósgyőrt, s elmozdult a kiesést jelentő utolsó előtti helyről.

OTP Bank Liga, 21. forduló:
Diósgyőri VTK–MTK Budapest 2–3 (2–1)
Mezőkövesd, 1646 néző, v.: Erdős
gólszerzők: Ramos (17., öngól), Fülöp (42.), illetve Gera D. (7.), Kolomojec (53.), Kanta J. (72.)
sárga lap: Dausvili (51.), Lipták (61.), illetve Kanta J. (45+2.), Vadnai (68.), Baki (89.)

Diósgyőri VTK: Antal - Nagy T., Jagodinskis, Lipták, Tamás - Vela, Dausvili (Novothny, 76.), Villar (Busai, 60.), Elek, Fülöp (Makrai, 76.) - Szarka

MTK Budapest: Petkovic - Baki, Poór, Vass Á., Vadnai - Kolomojec (Martínez, 89.), Vogyicska (Borbély, 65.), Katona, Ramos - Kanta J. - Gera D. (Nikházi, 65.)

A Diósgyőr rögtön magához ragadta a kezdeményezést, az MTK azonban villámgyorsan, szinte már első támadásából megszerezte a vezetést. Eltartott néhány percig, amíg a vendéglátók kiheverték a sokkot, s ha öngóllal is, viszonylag hamar érkezett az egyenlítés. A három pont mindkét gárda számára rendkívül fontos volt, ennek megfelelően a csapatok kifejezetten támadófutballt játszottak. Az első félidőben - melynek végén a Diósgyőr szép fejesgóllal megszerezte a vezetést - a DVTK négyszer, az MTK pedig ötször találta el a kaput.

A második játékrész elejét a fővárosiak ugyanúgy kezdték, mint az elsőt, azaz egy gyors góllal, ezt követően pedig mindkét oldalon akadtak lehetőségek. A 72. percben jött az újabb fordulat, Kanta József tökéletes szabadrúgásával már a kék-fehéreknél volt az előny.

A hajrában ugyan megvoltak a Diósgyőr lehetőségei, de az eredmény már nem változott.

Swietelsky Haladás–Újpest FC 0–2 (0–1)
Sopron, 1834 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerzők: Perovic (13.), Szűcs K. (93.)
sárga lap: Szűcs K. (77.)

Swietelsky Haladás: Király - Polgár, Wils, Devecseri, Bosnjak - Jagodics (Bambgoye, 69.), Iszlai, Rácz - Calvente (Gajdos, 58.), Williams, Halmosi

Újpest FC: Balajcza - Balázs B., Kálnoki Kis, Pávkovics, Mohl - Sankovic, Cseke (Szűcs K., 76.) - Andric, Windecker, Balogh B. (Kecskés, 92.) - Perovic (Heris, 64.)

A három bajnoki találkozó óta nyeretlen szombathelyieknek ez volt az idei első tétmérkőzésük, ugyanis a Magyar Kupából már ősszel kiestek, míg múlt héten elhalasztották a Vasas elleni meccsüket az újpesti Szusza Ferenc Stadion játékra alkalmatlan pályája miatt.

Az Újpest kezdte aktívabban a mérkőzést, agilisabb játéka pedig szűk negyedórán belül eredményre vezetett. A gól utáni percekben a Haladás került fölénybe, ugyanakkor az újpesti gyors ellentámadások legalább akkora veszélyt jelentettek a kapura, sőt igazából Királynak kellett bravúrt bemutatnia ahhoz, hogy ne módosuljon az eredmény a szünetig.

A folytatásban sem változott a játék képe, a Haladás futballozott fölényben, míg az Újpest kontrákra rendezkedett be. Mindkét csapat előtt adódtak helyzetek, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott, mígnem a hosszabbításban a vendégek egy újabb találattal bebiztosították a sikerüket.

Budapest Honvéd–SC 1–0 (0–0)
Bozsik-stadion, 2019 néző, v.: Berke
gólszerző: Eppel (85.)
sárga lap: Brkovic (93.)

Budapest Honvéd: Gróf - Lovric, Kamber, Bobál (Kabangu, 62.) - King, Gazdag, Hidi, Koszta (Zsótér, 75.), Laczkó (Baráth, 82.) - Eppel, Lanzafame

Debreceni VSC: Danilovic - Osváth, Brkovic, Mészáros, Ferenczi - Jovanovic (Chuka, 87.), Sekulic, Tőzsér, Feltscher (Szuk Hjun Dzsun, 22.) - Holman (Filip, 75.), Handzic

A kispestiek egymás után a nyolcadik bajnoki mérkőzésükön maradtak veretlenek, a kiesőhelyre visszacsúszott debreceniek viszont hét meccse nyeretlenek.

Az első félidőben jobbára a Honvéd akaratának megfelelően alakult a játék, ám igazán nagy gólhelyzetet a hazai csapat sem tudott kialakítani.

A második játékrészben folyamatosan lett egyre nagyobb a hazaiak fölénye, a hajdúságiak csak elvétve jutottak el a Honvéd tizenhatosának előterébe. A DVSC kapusa, Branislav Danilovic több bravúros védést is bemutatott, ám a 86. percben Eppel Márton kísérleténél már ő is tehetetlen volt, így a kispestiek otthon tartották mindhárom pontot.

Vasas FC–Gyirmót FC 1–1 (0–1)
Szusza Ferenc Stadion, 2350 néző, v.: Karakó
gólszerzők: Király B. (80.), illetve Novák (24.),
sárga lap: Vaskó (38.), Saglik (92.), illetve Simon Á. (27.), Bori (69.), Vass P. (71.)

Vasas: Nagy G. - Burmeister (Ferenczi I., 87.), Vaskó, Ristevski - Murka (Szivacski, 65.), Korcsmár, Berecz, Hangya - Gaál (Király B., 63.), Saglik, Remili

Gyirmót: Sebők - Bori, Kiss M., Kolcák (Tancsik, 87.), Bojovic - Vass P., Simon Á., Radeljic, Tamás K. - Novák (Csiki, 60.), N'Diaye

Mindkét csapat bátran, élénken kezdett és több gólszerzési lehetőséget kialakított, majd az újonc Gyirmót a 24. percben Novák Csanád közeli kapáslövésével megszerezte a vezetést. Az albérletben játszó angyalföldiek többször is próbáltak egyenlíteni, a győriek kapusa, Sebők Zsolt azonban remekül védett.

A második felvonásban a Vasas támadott többet, de sokáig nem tudott nagy helyzetbe kerülni. A vendégek türelmesen futballoztak, szervezetten védekeztek, és amikor lehetőségük adódott, ígéretes ellenakciókat vezettek. A hajrában a csereként beállt Király Botond révén sikerült egyenlítenie a Vasasnak.

Paksi FC–Mezőkövesd Zsóry FC 5–0 (4–0)
Paks, 800 néző, v.: Szőts
gólszerzők: Szabó (19.), Gévay (26.), Kulcsár (31.), Papp (41.), Bartha (86.)
sárga lap: Haraszti (59.), illetve Hudák (6.)

Paksi FC: Molnár P. - Kulcsár, Lenzsér (Zachán, 67.), Gévay, Szabó - Papp - Haraszti (Bartha, 82.), Kecskés, Bertus, Szakály - Vernes (Hahn, 61.)

Mezőkövesd Zsóry FC: Dombó - Farkas, Hudák, Damcevski, Vági - Egerszegi (Pauljevic, a szünetben), Tóth - Bacelic-Grgic (Sulek, a szünetben), Strestík, Molnár G. - Veselinovic (Kink, 82.)

Az első percek után nagy fölénybe került a Paks, amely a játékrész közepén három gólt szerzett, majd a hajrában még egyet, ezzel gyakorlatilag el is döntötte a mérkőzést.

A vendégek a szünetben kettőt cseréltek, s többet birtokolták a labdát a második félidő elején, de aztán kiegyenlítettebbé vált a játék, nem sokkal a vége előtt pedig a hazaiak még egyszer a kapuba találtak. Győzelmével a hazai csapat a nyolcadikról a hetedik helyre lépett előre, a Mezőkövesd maradt az ötödik. A két csapat szeptemberi mérkőzését is a Paks nyerte, méghozzá 3-1-re, Mezőkövesden.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS