Peter Stöger: Az eddigi legfontosabb állomás következik

2021. augusztus. 17., 20:12   |    

Peter Stöger: Az eddigi legfontosabb állomás következik
Fotó: Fradi.hu

A Ferencváros egy lépésre van attól, hogy megismételje tavalyi diadalát és így ismét magyar csapat szerepeljen a legrangosabb európai kupa, a Bajnokok Ligája csoportkörében. Az utolsó ellenfél a svájci Young Boys lesz.

A Ferencváros kettős győzelemmel vette az első és a második selejtezőkört is a Bajnokok Ligája főtáblájáért vívott harcban. A koszovói és a litván bajnok után aztán a cseh Slavia Praha együttesével került szembe az OTP Bank Liga győztese. A párharc első fordulójában az FTC hazai pályán 2–0-ra nyerni tudott, majd vendégként 1–0-s vereséget szenvedett, de így is továbbjutott és készülhetett a Young Boys ellen.

Ahogy Ferencváros, úgy a svájci csapat is 4–1-es sikerrel hangolt a playoffra a hétvégén – igaz, ők tartalékos kerettel győzték le hatodosztályú ellenfelüket a Svájci Kupában. A bajnoki címvédő egy-egy győzelemmel, döntetlennel és vereséggel áll a svájci ligában, a BL-selejtezőben a Slovan Bratislaván és a CFR-n is egy-egy győzelemmel és döntetlennel jutott túl.

A párharc első fordulóját Bernben rendezik augusztus 18-án, szerdán 21 órakor. A visszavágó augusztus 24-én, kedden 21 órakor kezdődik a Groupama Arénában.

A ferencvárosiak vezetőedzője, Peter Stöger a csapat hivatalos sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, idei selejtezős szereplésük eddigi legfontosabb állomása következik.

Sokat elértünk az eddigiekben, de folytatnunk kell az utat. Nem lesz könnyű dolgunk, de úgy gondolom, lehetséges, hogy kiharcoljuk a továbbjutást – kezdte Peter Stöger, aki újságírói kérdésre válaszolva kijelentette: Tokmac Nguen játékára ezúttal nem számíthat. – Mindkét csapat számára fontos lesz a szerdai selejtező, a Young Boys és a Ferencváros számára is óriási esélyt jelent. Valószínűleg ellenfelünk számít a párharc esélyesének, ám ne feledjük, legutóbb a Slavia Praha volt a favorit, mégis itt vagyunk. A Young Boystól agresszív játékot és offenzív védekezést várok, bizonyára keresni fogják az utat a kapunk elé. Ellenfelünk képes magas tempóban futballozni, főleg a szélsők részéről számíthatunk majd komoly nyomásra. Valószínűleg már a meccs elején kiderül majd, hogy hogyan tudjuk megvalósítani az elképzeléseinket.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS