Strandlabdarúgás: Ezüstérem Bangkokból

2017. február. 24., 10:29   |    

Strandlabdarúgás: Ezüstérem Bangkokból

A megfiatalított magyar válogatott Japán mögött a második helyen végzett a thaiföldi felkészülési strandlabdarúgó-tornán.

A házigazda Thaiföld, illetve Malajzia, Japán és Magyarország részvételével négyes strandlabdarúgó-tornát rendeztek február 13. és 16. között Bangkokban. Ughy Márk szövetségi kapitány megfiatalított együttese a favoritnak tekinthető japánok ellen kezdett, de mivel álmosan rajtolt a csapat, távol-keleti ellenfelünk hamar háromgólos vezetésre tett szert, és bár a végén belelendültünk, 5–3-as vereséget szenvedtünk.

Thaiföld ellen nagyon szoros mérkőzés következett, a meccs első fele a hazaiaké, a második a miénk volt, igazságosnak tekinthető az 1–1-es végeredmény. Ezután Fortunára is szükség volt a döntőbe jutáshoz: az utolsó csoportforduló előtt úgy állt a helyzet, hogy legalább négy góllal meg kell vernünk Malajziát, miközben Thaiföldnek is ki kell kapnia a már biztos finalista Japántól. Kicentizve, de sikerült: Japán 6–5-re győzött, mi pedig – noha az utolsó harmad előtt még 1–1 volt az állás – 6–2-re felülmúltuk Malajziát.

A döntőben Japánnal mérhette újra össze a tudását a magyar válogatott, amelyen ezen a meccsen nyújtotta a legmeggyőzőbb teljesítményt, és az utolsó harmad közepéig jó sansza volt az aranyéremre. 2–2-es állásnál azonban egy vitatható büntetővel a japánokhoz került az előny. Egy perc múlva pedig újabb gólt kaptunk, így pillanatok alatt kisiklott a meccs a kezünkből. Az utolsó egy percben három gól is esett, végül 6–3-ra győzött Japán. Az ezüstérem azonban annak tükrében jóval fényesebben ragyog, hogy míg nálunk most zajlik a csapat újjászervezése, mindhárom ellenfelünknek most kellett csúcsformában lennie, hiszen kezdődnek az ázsiai vb-selejtezők.

A bangkoki torna eredményei:

Magyarország–Japán 3–5 (a magyar gólszerzők: Menyhei 2, Rutai)
Thaiföld–Malajzia 7–5

Japán–Malajzia 15–0
Thaiföld–Magyarország 1–1 (Fekete Viktor)

Magyarország–Malajzia 6–2 (Rutai 3, Iváncsik, Fekete, Turós)
Japán–Thaiföld 6–5

A 3. helyért:
Malajzia–Thaiföld 5–5, szétlövéssel 3–2

Döntő
Japán–Magyarország 6–3 (Patócs 2, Turós)

A magyar csapatban pályára lépett a tornán: Iváncsik Norbert, Szacskó László (kapusok), Ábel Péter, Berkes László, Fekete Viktor, Genczler Kornél, Menyhei Zoltán, Patócs Richárd, Rutai Balázs, Szentes-Bíró Tamás, Turós Viktor.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen
Bajnokságok / Kupák
Eldőlt a kiesés kérdése a Simple Női Ligában

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS