Történetében először kupadöntős a Mezőkövesd

2020. május. 26., 20:24   |    

Történetében először kupadöntős a Mezőkövesd
Fotó: molfehervarfc.hu

Felülmúlta 2017-es sikerét a Mezőkövesd, amikor a Magyar Kupa elődöntőjéig jutott a csapat. Idén viszont a MOL Fehérvár FC-vel a visszavágón 2-2-es döntetlent játszva, összesítésben 3-3-at elérve, a címvédőt búcsúztatva jutott a fináléba.

Magyar Kupa, elődöntő, visszavágó:
MOL Fehérvár FC–Mezőkövesd Zsóry FC 2–2 (0–1)
MOL Aréna Sóstó, zárt kapus, v: Vad II.
Továbbjutott: a Mezőkövesd Zsóry FC 3-3-as összesítéssel, idegenben szerzett több góllal.
gólszerzők: Hodzic (63.), Stopira (86.), illetve Zivzivadze (8.), Pekár (54.)
sárga lap: Musliu (56.), Nego (59.), Stopira (79.), illetve Besirovic (40.), Karnyickij (44.), Nagy D. (80.)

Döntetlenek az MK-elődöntőben

Döntetlenek az MK-elődöntőben

Vezetett a MOL Fehérvár FC, végül mégis egy-egy lett a mérkőzés vége a Mezőkövesd ellen a Magyar Kupa elődöntőjének első felvonásában.

Tovább

MOL Fehérvár FC: Kovácsik – Fiola (Hodzic, a szünetben), Musliu, Vinícius (Juhász R., 89.), Stopira – Elek (Futács, 77.), Houri – Nego (Bamgboye, 65.), Kovács I., Petrjak (Milanov, 65.) – Nikolics
Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos – Eperjesi, Neszterov, Pillár, Silye – Karnyickij (Nagy D., 72.), Meszhi – Pekár (Farkas D., 75.), Cseri (Vajda S., 65.), Besirovic – Zivzivadze (Jurina, 72.)

Magyar Kupa: a statisztikák a hazaiak mellett szóltak

Magyar Kupa: a statisztikák a hazaiak mellett szóltak

A Magyar Kupa elődöntőinek első mérkőzésén egyik hazai csapat sem tudott előnyt szerezni a keddi visszavágóra, pedig a statisztikák alapján mindketten közelebb álltak ehhez, mint riválisuk.

Tovább

Az első mérkőzésen 1–1-es döntetlen született, így a címvédő Fehérvár kedvezőbb helyzetből kezdhette a visszavágót. Előnye nem tartott sokáig, mert az első igazán veszélyes támadásból megszerezte a vezetést a Mezőkövesd. Egy baloldali beadást Visar Musliu saját kapufájára fejelte, a visszapattanó labda Budu Zivzivadze testéről pattant a kapuba (0–1). Két perc múlva egyenlíthetett volna a hazai gárda, de Musliu elől az utolsó pillanatban tisztázni tudtak a védők. Az összesítésben továbbjutásra álló matyóföldiek behúzódtak kapujuk elé és gyors kontrákban bíztak, míg a fehérváriak többet birtokolták ugyan a labdát, ám helyzetbe alig tudtak kerülni.

A fordulást követően nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt a Fehérvár, Nego Loic közeli lövését nagy bravúrral spárgázta ki Szappanos Péter. A túloldalon egy villámgyors akció végén Pekár László viszont megduplázta a mezőkövesdiek előnyét (0–2). Néhány perc múlva Armin Hodzic ziccerben Szappanosba lőtt, később javított és bombagóljával szépített a hazai csapat (1–2). Tovább rohamozott a Fehérvár, mégis a Mezőkövesd járt közelebb a gólhoz: Mihajlo Meszhi lövését a léc alól piszkálta ki Kovácsik Ádám.

Magabiztosan őrizte a kedvező eredményt a vendéggárda annak ellenére, hogy Stopira fejesgóljával egyenlítettek a hazaiak (2–2). A kupadöntőt érő gólért elkeseredetten harcoltak a fehérváriak, a csereként beálló Juhász Rolandot is csatárposzton vetették be, de nem sikerült újra betalálniuk, így idegenben szerzett több góllal a Mezőkövesd jutott a Magyar Kupa fináléjába, tehát pályára léphet a Puskás Arénában, június 3-án.

 Úgy készültünk, hogy mindenképp nyerni szeretnénk a visszavágón, de ez a 2–2 is jól jött. Ha kicsit jobban koncentrálunk, nem kell végig izgulnunk, de mindkét meccsen jól játszottunk és a csapat erejét mutatja, hogy két gólt lőttünk idegenben a Fehérvárnak. Úgy látom, hogy folyamatosan fejlődik a klub, és ez a kupaszereplés számomra is egy sikertörténet. Mezőkövesden nagyon szurkolnak nekünk, megállítanak az utcán és biztatnak, hogy így tovább – nyilatkozta Cseri Tamás a Mezőkövesd történelmi sikere után.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS