U15: Hatgólos döntetlen Svájc ellen

2015. június. 04., 09:29   |    

U15: Hatgólos döntetlen Svájc ellen

A keddi vereség után csütörtökön döntetlennel ért véget a két korosztályos válogatott felkészülési mérkőzése Telkiben.

A magyar U15-ös válogatott kedden vezetést szerzett ugyan Svájc ellen, de a második félidő első felében a vendégek fölénk kerekedtek, és az ebben a periódusban szerzett két góljukkal 3-2-re nyertek. A csütörtöki visszavágón a vendégek szereztek vezetést, majd a 34. percben Bencze Márk büntetőből egyenlített. Az első félidőben több hiba is becsúszott a játékunkba, ezért a svájciaknak a szünetig valamivel több lehetőségük volt, és élni is tudtak ezzel, az első félidő végén egy szöglet utáni fejesből vették vissza az előnyt (1-2).

A szünetben Belvon Attila sort cserélt, pályára léptek a keddi találkozó első félidejében játszó labdarúgók. Gyorsan sikerült egyenlíteniük, a 42. percben Tímári Norman csavart a 16-oson kívülről a hálóba, 2-2-re alakítva az állást. Az 53. percben már nálunk volt az előny, Horváth Olivér egy kis szögletet követően, éles szögből tekerte a labdát a hálóba. A második félidőben jobban játszott a magyar válogatott, feljavult a védekezésünk, nyomás alatt tartottuk a svájciakat, több nagy lehetőséget is kidolgoztunk, sajnos ezek közül többet elhibáztunk. A vendégek végül egy tizenegyesből kiegyenlítettek, és 3-3-as döntetlenre mentették a találkozót.

- Az első félidőben ki nem kényszerített hibákból nyomást gyakorolt ránk Svájc, de a szünet után feljavult a teljesítményünk, feltoltuk a védekezésünket, dominálni tudtunk, sajnos az adódó lehetőségeinkből nem mindet tudtuk kihasználni - értékelt a mérkőzés után Belvon Attila. - Pozitívum, hogy hátrányból fordítani tudtunk, és a második félidőben kimondottan jó, kombinatív futballt mutattunk be. Nagyon fiatal játékosok alkotják ezt a válogatottat, akiknek még sokat kell tanulniuk a futballból, de ez a két mérkőzés jó irányvonalat adott a jövőre nézve.

Magyarország-Svájc 3-3 (1-2)

Magyarország, 1. félidő: Deczki Máté - Babinszky Bence, Opavszky Balázs, Labát Krisztofer, Győri Olivér - Bokros Szilárd, Terbe Botond - Gréczi Márton, Bencze Márk, Schön Szabolcs - Tóth Zoltán


Magyarország, 2. félidő: Oroszi István - Molnár Dominik, Horváth Csanád, Bolla Gergő, Búzás Gergő - Lipót András, Szoboszlai Dominik - Szerető Krisztofer, Kiss Tamás, Horváth Olivér - Tímári Norman


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS