U17-es női válogatott: itthon játsszuk az elitkört

2013. augusztus. 15., 16:15   |    

U17-es női válogatott: itthon játsszuk az elitkört

Az UEFA nyoni központjában kisorsolták a női U17-es Európa-bajnoki selejtező elitkör csoportjait. A norvégokat, a finneket és a skótokat kaptuk, mi leszünk a rendezők.

A magyar válogatott július végén, augusztus elején remek teljesítményt nyújtva, az izlandi, a lett és a moldáv válogatottat is maga mögé utasítva megnyerte Európa-bajnoki selejtező csoportját. Lévay Andrea együttese moldovai tornagyőzelmének köszönhetően a második kalapba került a sorsoláson, az első kalapból a norvégokat, a harmadikból a finneket, a negyedikből a skótokat kapta ellenfélnek.

Esélyeinket növeli, hogy elnyertük az Eb-elitkör rendezésének jogát, így a négycsapatos minitorna mérkőzéseit Magyarországon játsszák október 2-7. között.

- Mindhárom ellenfelünkről elmondható, hogy fizikálisan jobb nálunk, erősebb, magasabb játékosokkal rendelkezik - mondta az mlsz.hu-nak Lévay Andrea. - Az ilyen riválisok játéka általában nem nagyon fekszik a magyar női csapatoknak, de a következő bő egy hónapban igyekszünk minél jobban felkészülni a játékstílusukból. Úgy gondolom, a norvégok kiemelkednek a csoportból, ellenük hibátlan játékra lesz szükség a jó szerepléshez. A finnekkel és a skótokkal meggyőződésem szerint fel tudjuk venni a versenyt, de ellenük is rendkívül szoros meccsekre van kilátás, és az is kérdés, hogy fizikálisan mennyire bírjuk a sorozatterhelést.

- Örülünk a rendezésnek, mert ez a válogatott megérdemli, hogy hazai közönség előtt próbálja meg kivívni az Európa-bajnoki döntőben való szereplést - mondta a sorsolás után Vágó Attila, női szakágvezető. - A norvég női futball jelenleg jóval előttünk jár, a skandinávok nemcsak a minitorna favoritjának számítanak, hanem esélyesek a végső győzelemre is az Európa-bajnokságon, míg a finnekkel és a skótokkal hasonló játékerőt képviselünk. Hosszabb ideje építjük a csapatot, az elmúlt hónapok során remek korosztály formálódott nálunk, s bár három rendkívül nehéz meccs vár ránk, azt is elképzelhetőnek tartom, hogy hazai pályán, a szurkolók segítségével akár a norvégok ellen is okozhatunk meglepetést.

A csoportból az első helyezettek, valamint a hat csoport legjobb másodikja jut a november 26-án kezdődő angliai Európa-bajnoki döntőbe.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS