U21: a csapat készen áll a mérkőzésre

2017. március. 22., 12:53   |    

U21: a csapat készen áll a mérkőzésre

Órákkal a Görögország elleni mérkőzés előtt a magyar férfi U21-es válogatott háza táján minden nyugodt, a csapat az előzetes forgatókönyv szerint készül, mindenki egészséges.

Az U21-es válogatott hétfő délután érkezett meg menetrend szerint Thesszalonikibe, majd azonnal el is foglalta a reptérhez közeli szállását, ezt követően pedig Marcus Jahn szövetségi edző átmozgató edzést vezényelt a fiataloknak.

Kedden a reggelit követően közös sétán vett részt a csapat a környező hegycsúcsok egyikén.

A délutáni csendes pihenőt követően a mérkőzés időpontjában a PAOK stadionjában tréningezett a csapat, amely már a meccsszituációkat gyakorolta, elsősorban a labdakihozatal és a labdaszerzés terén.

– Jó és hasznos edzésen vagyunk túl. A még csak formálódó U21-es válogatottnak ez lesz az első közös mérkőzése, nagyon fontos, hogy már most megkezdjük letenni a szervezettség, a tudatosság alapjait. Amikor megkezdődik a mérkőzés, a játékosoknak tudniuk kell, mi a szakmai stáb elvárása, mit tegyen egy adott játékos a labdával, illetve hogyan szerezzük csapatként vissza, ha esetleg elveszítjük. Mindenki keményen odateszi magát az edzéseken, de még sok munka áll előttünk – fogalmazott az edzést követően Marcus Jahn.

A keretben két légiós található, Balogh Norbert a Palermo, Szántó Tamás a Rapid Wien csapatát erősíti.

Örülök neki, hogy egyre több játékpercet kapok Olaszországban, már most tízszer annyit játszottam, mint tavaly. Ebben szerintem annak van a legnagyobb szerepe, hogy egyre jobban beszélem a nyelvet, ezért pontosan tudom követni az edzőm utasításait. Úgy érzem, sikerült beilleszkednem a csapatba, egyre jobban elfogadnak a többiek is, és örülök, hogy ismét meghívót kaptam az U21-es válogatottba ismondta az mlsz.hu-nak Balogh.

Szántó stabil tagja a Rapidnak, az idei bajnokságban már több mint 20 bajnokin lépett pályára.

– Hat éve kerültem ki a Rapidhoz, U15-től végigjártam az akadémiát, és idén végre az első csapatnál is bizonyíthatok. Az elején nehéz volt beilleszkedni, felvenni az első osztály ritmusát, de szerencsére sikerült megállni a helyem, és már három gólt is szereztem a csapatban. Közben történt egy edzőváltás a klub életében, és az új tréner kevesebbszer számít rám kezdőként, de nem adom fel, keményen fogok dolgozni, és bízom benne, hogy vissza tudom szerezni a helyem a kezdőcsapatban – jelentette ki Szántó.

Kecskés Ákos, az Újpest FC játékosa szerint a csapat már nagyon várja az első közös mérkőzést.

– A kerettel három napot tudtunk együtt készülni a mérkőzés előtt, remek körülmények között. A válogatottban sok az újonc, egyelőre formálódik a csapat, meg kell ismernünk egymást a pályán és a pályán kívül egyaránt, de a rutinosabb játékosok igyekszenek mindenben segíteni az újoncokat. Már nagyon várjuk, hogy pályára lépjünk a görög válogatott ellen – fogalmazott Kecskés, aki az U16-os korosztály óta minden utánpótlás-válogatottban helyet kapott.

A görögök elleni mérkőzésre a PAOK stadionjában kerül sor szerdán 15.30-tól.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS