Újabb műfüves pályát adtak át Celldömölkön

2013. november. 23., 17:36   |    

Újabb műfüves pályát adtak át Celldömölkön

A Vas megyei városban ez már a második olyan műfüves pálya, amelyet az MLSZ pályaépítési programjának keretében építettek fel.

Az első celldömölki pálya egy 20x40 méteres játéktér volt, a szombaton átadott viszont már szabványméretű, 100x72 méteres focipálya. Az ünnepélyes avatón beszédet mondott Dobány Lajos, az MLSZ megyei igazgatója, Fehér László polgármester, dr. Gadányi Károly, az MLSZ Vas megyei igazgatóságának társadalmi elnöke, valamint a pályaépítésben az önkormányzatot segítő JUFA osztrák szállodalánc képviseletében Gerhard Wendl ügyvezető igazgató, Rudolf Wiedern magyarországi ügyvezető és Anton Gsellmann, a Wewalka csoport tulajdonosa.

Celldömölk önkormányzata a 135 millió forintos költség 30 százalékát állta, a 70 százalékot az MLSZ biztosította TAO-forrásból.

Palya_avato_Celldomolk_UT (19)|

Dobány Lajos az mlsz.hu-nak elmondta: a Vulkán Gyógy- és Élményfürdő szomszédságában épült pálya sok száz focistát szolgál majd ki, a helyi megye I-es focicsapat mellett a celldömölki utánpótlás-nevelő klub, illetve a közeli Kemesalja FC és Kemenesmagasi SE felnőtt- és utánpótláscsapatai és tíz "megyehármas" együttes is megfordul majd rajta. Celldömölk az OTP Bank Bozsik-program egyik alközpontja, az egyesületi program keretén belül mintegy 300 gyerek játszhat rendszeresen a pályán, emellett az intézményi programban résztvevő 150 ifjú focista is feltűnik majd az új játéktéren.

- Meggyőződésem, hogy az új pályának köszönhetően tovább emelkedik a bozsikos gyerekek száma, és a város, valamint a környék településének csapatai is nagy hasznát veszik a létesítménynek. Várhatóan nemcsak hazai csapatokat szolgálhat ki a pálya, hanem a szomszédos Ausztriából is érkezhetnek Celldömölkre edzőtáborozni, illetve mérkőzéseket játszani csapatok - tette hozzá Dobány Lajos.

$galeria_cim


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS