Utolsókból az elsők: Simple Női Liga a számok tükrében

2020. június. 24., 14:57   |    

Utolsókból az elsők: Simple Női Liga a számok tükrében

Vágó Fanni uralta a női NB I 2019-2020-as szezonját a statisztikák szerint. A záró táblázat harmadik helyén végző DVTK pedig sokban megelőzte az MTK-t – kivéve a tabellán. A tabella legallján álló Szent Mihály pedig az első lett a párharcok tekintetében.

A magyar labdarúgás élen járt az újrakezdésben - augusztusban indul az új szezon

A magyar labdarúgás élen járt az újrakezdésben - augusztusban indul az új szezon

A koronavírus-járványt követően május 23-án indult újra a labdarúgó szezon hazánkban, Európában elsők között. Az elmúlt időszak a klubok, labdarúgók, sportszakemberek kiemelt fegyelmét igényelte, és komoly – nemzetközileg is elismert – eredmény, hogy hétvégén az eredeti kiírás szerint, nézők előtt, és várhatóan problémamentesen fog befejeződni az OTP Bank Liga. Augusztus 2-án pedig elrajtol az új szezon!

Tovább

Szoros mérkőzéseken dőlt el: az FTC-Telekom képviseli a női magyar klubfutballt a Bajnokok Ligája 2020-2021-es évadában. A koronavírus-járvány okozta kényszerpihenő után négy női mérkőzést láthattak a szurkolók: először a 13. forduló lezárásaként az MTK 5–1-re legyőzte a DVTK-t, ezzel biztosította második helyét a Simple Női Liga záró táblázatán. Következő ellenfele a Ferencváros volt, amely nagyobb gólkülönbségének köszönhetően állt az élen.

A BL-indulásról döntő párharc első felvonását a Fradi 3–2-re, a második az MTK 2–1-re nyerte. Mivel a kvalifikációhoz két győztes mérkőzésre volt szükség, egy harmadik találkozón is összecsaptak az együttesek, ebből pedig a Fradi került ki győztesen, 2–1-re tudta legyőzni riválisát.

Az InStat adatai szerint a 2019-2020-as csonka idényben a Fradi vezeti a legtöbb statisztikát, a második viszont sok esetben nem az MTK, hanem a DVTK:

InStat Index:
FTC-Telekom: 222
DVTK: 212
MTK Hungária FC: 203

Az alábbi számok mérkőzésenkénti átlagot mutatnak.

Gólok:
FTC-Telekom: 3,9
DVTK: 3,6
MTK Hungária FC: 3,4

Lehetőségek:
FTC-Telekom: 13
DVTK: 10
MTK Hungária FC: 8

Kapura tartó lövések:
FTC-Telekom: 12
DVTK: 9
Haladás-Viktória: 8

Pontos kulcspasszok:
FTC-Telekom: 14 (52%)
DVTK: 11 (52%)
MTK Hungária FC 9 (56%)

Érdekesség, hogy a párharcokból a tabella utolsó helyén álló Szent Mihály nyert meg a legtöbbet, meccsenként átlagosan 105-öt, a Győri ETO FC és az Astra pedig egyaránt 97-et. A fejpárbajokban is a Szent Mihály volt a legjobb (átlagosan 12 sikeres fejpárbaj mérkőzésenként), a második Haladás-Viktória (11, 49%-os pontosság), a harmadik pedig az MTK (11, 46%-os pontosság) volt.

A mezőnyjátékosok közül Vágó Fanni (FTC-Telekom) emelkedett ki: neki volt a legtöbb helyzete, kapura tartó lövése, pontos kulcspassza és gólja is.

A kapusoknál Hermann Antónia (Kelen SC) mutatta be a legtöbb bravúrt és védte a legtöbb lövést is, csapata ennek ellenére az utolsó előtti helyet foglalja el a záró táblázaton. Viszont a szezon végén nem búcsúzott egyik együttes sem a Simple Női Ligától és feljutót sem köszönthettünk, a 2020-2021-es idényben ugyanaz a nyolc csapat fog versengeni egymással, mint akik tették ezt 2019-2020-ban is.

Ami a Fradi és az MTK három találkozón át tartó párharcát illeti, az első körben a Fradi 13-szor lőtt és 7-szer találta el a kaput, ezekből három gólt szerzett. A zöldek 461 passzának 77 százaléka volt pontos, illetve 166 alkalommal mentek bele párharcokba, 57 százalékos hatékonysággal. Ezen a találkozón 59 százalékban birtokolta a Ferencváros a labdát.

A második körben az MTK szerepelt haza pályán, ekkor a kék-fehérek négy próbálkozásából kettő talált kaput és ezekből gól is született; 327 passzuk 69 százaléka pedig pontos volt, ahogy 187 párharcuk 49 százalékát nyerték meg, a labdabirtoklásuk viszont csak 38 százalék volt.

A mindent eldöntő, harmadik mérkőzésen megint a Fradi próbálkozott többet: 15 lövésből 9 talált kaput és ezekből 2 gól született. Ugyanezek a számok az MTK-nál: 6 – 2 – 1.

A 2020-2021-es női Bajnokok Ligája selejtezőtornáit október 7. és 13. között rendezik meg. Ennek sorsolását szeptember első hetében tartja az UEFA. A Simple Női Liga augusztusban indulhat.


Címkék:

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS