Vereség a Régiók Kupája első játéknapján

2016. október. 24., 16:00   |    

Vereség a Régiók Kupája első játéknapján

A Magyarországot képviselő Keleti Régió válogatottja 4-0-ás vereséget szenvedett az UEFA Régiók Kupája hazai rendezésű csoportkörében a sorozat két évvel ezelőtti ezüstérmesétől Kisvárdán.

Az UEFA Régiók Kupája a kontinens legjobb amatőrcsapatainak a viadala, amelyre az induló UEFA-tagországok (az idei sorozatban 38-an) egy-egy régiós együttesével neveznek. Magyarországot idén - egy háromlépcsős, megyei szintű selejtező sorozat megnyerése után - a keleti régió válogatottja képviseli, amelyben Szabolcs-Szatmár-Bereg megye amatőrlabdarúgói szerepelnek. A csapat Gerliczki Máté vezetőedző irányításával vesz részt a nemzetközi megmérettetésen.

A mieink első ellenfele a horvátokat képviselő Zágráb Régióválogatott volt, amely két éve nemcsak bejutott a legjobb nyolc közé a sorozatban, hanem ott egészen a döntőig menetelt.

A két csapat kisvárdai mérkőzésének első negyedórája kiegyenlített játékot hozott, ezt követően azonban a zágrábiak két perc alatt két gólt szereztek, és innen sokáig nem tudott felállni a magyar csapat. A vendégek jelentős fölényben futballoztak, s még a szünet előtt háromra növelték a fórjukat. A szünetben Gerliczki Máté hármat cserélt, ennek köszönhetően a fordulás után egészen nagyot változott a meccs képe, kiegyenlítetté vált a játék, a magyar csapat jóval veszélyesebben futballozott. Helyzetei azonban kimaradtak, így gólt a második félidőben is csak a horvátok szereztek, méghozzá a 65. percben - ezzel alakult ki a 0-4-es végeredmény.

- Jobb csapattól kaptunk ki, ezt el kell ismerni, de nem annyival jobbtól, mint amit az eredmény mutat. Két nagyon könnyű gólt engedtünk az ellenfélnek az első félidőben, ez alaposan megfogta a csapatot, és csak a szünet után tudtunk kiegyenesedni, és kiegyenlítetté tenni a játékot. A helyzeteink azonban kimaradtak, így végül nagyobb lett a különbség, mint amit az erőviszonyok mutattak. Megyünk tovább, a motivációnk nem csökkent, vár ránk két további mérkőzés, ezeket szeretnénk megnyerni - nyilatkozta a mérkőzés után Gerliczki Máté.

A csoport másik meccsén a finnek Keleti Régióválogatottja 3-0-ra legyőzte az azerieket képviselő Sharur Régió csapatát. A magyar csapat szerdán 13.00 órától az azeriekkel meccsel Kisvárdán, majd pénteken a finnek ellen zárja a viadalt, ugyancsak Kisvárdán. A négyes csoportból egy csapat jut tovább a nyolcas döntőbe.

Keleti Régió - Zágráb 0-4 (0-3)
Magyarország: Gagyi Sándor - Csáki József, Deme Attila, Jeddi Béla (Phrakonkham Ádám, 46.), Suskó Ádám - Majoros Ádám, Orosz Dániel - Gál Norbert (Kiss Tamás, 46.), Costea Petru, Orosz Máté - Cseh Kristóf (Szaffián Szabolcs, 46.)

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS