Vereséggel kezdtünk a Régiók Kupáján

2014. október. 20., 15:22   |    

Vereséggel kezdtünk a Régiók Kupáján

Az UEFA amatőrválogatottaknak kiírt selejtező tornájának első mérkőzésén az ír együttes magabiztos győzelmet aratott a megyei bajnokságok keleti csapataira épülő magyar válogatott ellen.

Az írek már hétvége előtt megérkeztek Magyarországra, míg a mieink szombaton és vasárnap még bajnoki mérkőzéseken léptek pályára, így volt, aki egy teljes napot sem pihenhetett a találkozó előtt. A Hódmezővásárhelyen rendezett mérkőzést telt ház, több mint ezer néző előtt rendezték meg, de ezúttal a hazai pálya előnye is kevés volt az ír amatőrök ellen. Az első félidő a teljes egészében a vendégeké volt, az írek labdabirtoklásban és a helyzetek számában is a mieink fölé kerekedtek, három lehetőségüket ráadásul gólra váltották, így 45 perc után magabiztosan, 3-0-ra vezettek.

A szünet után alaposan feljavult a magyar csapat, kiegyenlített játékot hozott a félidő, és bár az írek megrúgták negyedik góljukat, nem sokkal később a csereként beállt Szabó Dávid Mihály révén szépítettünk. Szorossá tenni azonban nem tudtuk a meccset, az írek 4-1-re nyertek.

- Az írek pénteken megérkeztek, és három napot készültek a meccsre, míg a mieink közül sokan vasárnap még bajnokit játszottak, és szinte pihenés nélkül léptek pályára - mondta az mlsz.hu-nak Major László. - Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy ellenfelünk ettől függetlenül is dinamikusabb, fizikálisan erősebb játékosokból állt, akik ráadásul kiemelkedő fejjátékkal rendelkeztek, ebben nem tudtuk felvenni velük a harcot. Pozitívum, hogy a második félidőben egyenrangú ellenfelei voltunk az íreknek, háromgólos hátrányban sem estünk össze, végig volt tartása a csapatnak, ebből lehet építkezni a következő mérkőzésekre.

Ír amatőrválogatott - Magyar amatőrválogatott 4-1 (3-0)
Magyarország: Szabó Gergely - Ábel Zsolt (Laksteter Jován, 81.), Gál Árpád Richárd, Balogh Ádám, Márton Bence - Kökény Tamás - Sztojka Ádám (Szilágyi Norbert, 46.), Marics Gábor, Palásti Sándor (Szabó Dávid Mihály, 65.), Pócs Tamás - Fegyverneki Máté


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS