Komoly ellenfelekkel találkoznak csapataink a nemzetközi kupákban

2019. július. 23., 15:02   |    

Komoly ellenfelekkel találkoznak csapataink a nemzetközi kupákban

A Ferencváros szerdán, míg a MOL Fehérvár FC, a DVSC és a Budapest Honvéd csütörtökön folytatja szereplését a Bajnokok Ligájában, illetve az Európa-ligában. A Fradira a máltai bajnok vár. A fehérváriak Bundesliga-ellenfelet is kaphatnak, ha túljutnak a svájci második vonalban szereplő Vaduzon. A Debrecen ellenfele top csapatoktól igazolt; míg a Honvéd a román bajnokság eddig kettőből kettőt nyerő csapatával találkozik.

Mind a négy klubcsapatunk túljutott az első fordulón a nemzetközi kupákban. Közülük a Ferencváros a Valletta FC ellen lép pályára a Bajnokok Ligájában. A magyar bajnok az első körben a Ludogorecet búcsúztatta kettős győzelemmel (a hazai 2–1 után idegenben 3–2-t ért el).

Bulgáriában is nyert, továbbjutott a Ferencváros

Bulgáriában is nyert, továbbjutott a Ferencváros

A múlt heti, hazai pályán elért 2-1-es győzelem után a Ludogorec otthonában 3-2-re nyert a Ferencváros a Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójának visszavágóján.

Tovább

A Fradi ellenfele eddig 25 alkalommal nyerte meg a máltai bajnokságot – ennél csak egy csapat, a Sliema eredményesebb 26 győzelemmel. Legutóbb az előző kiírásban értek fel a csúcsra a fővárosiak.

Nemzetközi porondon viszont eddig nem vitézkedett a csapat, a harmadik kört még soha nem érte el egyetlen nemzetközi selejtezősorozatban sem.

A keretét öt légiós erősíti, közülük hárman Olaszországból érkezett. A nyáron három új játékost igazolt az egyesület. A fővárosi csapathoz szerződött egy brazil, egy olasz és egy máltai középpályás. Valamint kölcsönből visszatért négy labdarúgó, mindannyian a máltai bajnokságban töltötték az előző szezont.

A párharc győztese a BL-ben, vesztese pedig az EL-ben folytatja a szereplést. Ha továbbjut, a Ferencváros a Dinamo Zagreb (horvát) vagy a Szaburtalo Tbiliszi (grúz) ellen állhat ki a 3. körben. Kiesés esetén FC Santa Coloma (andorrai) vagy az FC Astana (kazah) lesz a magyar bajnok ellenfele az Európa-ligában.

Ferencvárosi TC–Valletta FC
Groupama Aréna
Július 24., 20.00

Valletta FC–Ferencvárosi TC
MFA Centenary Stadium
Július 30., 20.00

Háromból három magyar továbbjutó az EL-ben

Háromból három magyar továbbjutó az EL-ben

A MOL Fehérvár FC, a Budapest Honvéd és a DVSC is megtartotta az első mérkőzésen szerzett előnyét az Európa-liga első selejtezőkörének visszavágóján, és bejutott a második fordulóba.

Tovább

A DVSC az albán Kukesi legyőzése után az olasz Torinoval találkozik az Európa-ligában. Az UEFA sorsolásán még az AS Romát húzták ki a Loki mellé, de a Milan kizárása miatt változott a beosztás és a Seria A hetedik helyezettje lett a magyar csapat ellenfele. A Torino a Roma, a fővárosi klub pedig a Milan helyét foglalja el az EL-ben, mert a Milan ellen a pénzügyi fair play szabály megsértése miatt vizsgálat indult.

A Torino a cseréből hazatérő játékosok mellett az Interből (Cristian Ansaldi, védő), a Chelsea-ből (Ola Aina, védő) és a Valenciából (Simone Zaza, támadó) is erősített, illetve a francia FC Nantesből igazolt belsővédőt (Koffi Djidji) a nyáron.

A Loki az első körben 3–0-ra győzni tudott, idegenben pedig 1–1-es döntetlent játszott. Most idegenben kezd, a Giuseppe Moccagatta Stadionban, a csapat szerdán utazik el.

Ha sikerrel veszi ezt az akadályt, a DVSC a FC Shakhtyor Soligorsk–Esbjerg fB párharc győztesével játszhat majd a 3. selejtezőkörben.

Toniro FC–Debreceni VSC
Giuseppe Moccagatta Stadion
Július 25., 21.00

Debreceni VSC–Torino FC
Nagyerdei Stadion
Augusztus 1., 18.30

A MOL Fehérvár FC egy évvel ezelőtt nagy menetelést mutatott és egészen a csoportkörig jutott az Európa-ligában. Idén az idegenbeli 5–1 után a hazai 0–0 is belefért a montenegrói Zeta ellen. A csapat következő ellenfele a liechtensteini FC Vaduz lesz, amely a Challenge League-ben, a svájci bajnokság második vonalában játszik. Az előző kiírás 36 bajnoki mérkőzéséből 11-et nyert meg és 48 gólt szerzett. A 42 gyűjtött pont pedig a 6. helyre volt elég.

A klub 2013 óta minden évben elhódította a liechtensteini kupát, összesen pedig 47-szer emelhette fel a trófeát. A bajnokságot legutóbb 2014-ben tudta megnyerni. A keretben sok légiós szerepel; a nyáron többek között az SC Austria Lustenautól (Pius Dorn, német) és az FC Zürich U21-es csapatából (Gianni Antoniazzi, svájci) is igazoltak. A klub eddig már kilenc játékossal is erősített az új idényre.

Ha kiejti liechtensteini riválisát, a Magyar Kupa-győztes akár a Bundesliga 6. helyezettjével, az Eintracht Frankfurttal is összekerülhet. Az Eintracht a második körben az észt Flora Tallinnal mérkőzik meg.

MOL Fehérvár FC–FC Vaduz
Pancho Aréna
Július 25., 20.00

FC Vaduz–MOL Fehérvár FC
Rheinpark
Augusztus 01., 19.00

A Bp. Honvéd a litván Zalgiris kiejtése után (3–1, 1–1) a román Universitatea Craiova ellen lép pályára az Európa-ligában.

A román bajnokságban 4. helyen végzett csapat sorait olasz, portugál, horvát, ír, svájci, bosnyák játékos is erősíti, a nyáron Bulgáriából és Albániából is középpályással erősített. A csapat négyszeres bajnok és hétszeres kupagyőztes. A 2019-2020-as bajnoki kiírásból eddig két forduló ment le, a Craiova mindkét meccsét megnyerte. Az EL-ben pedig két 3–2-s győzelemmel ejtette ki az azeri Sabailt.

Bp. Honvéd–Universitatea Craiova
ETO Park
Július 25., 18.55

Universitatea Craiova–Bp. Honvéd
Ion Oblemenco
Augusztus 01., 18.15


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS