Peter Stöger: A legjobb tudásunkat kell nyújtani

2021. július. 19., 20:55   |    

Peter Stöger: A legjobb tudásunkat kell nyújtani

A Ferencváros kedden este a litván bajnok Zalgiris Vilnius együttesét fogadja a Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójának első mérkőzésén.

A magyar bajnok a BL-selejtező 1. fordulójában magabiztosan érvényre juttatta a papírformát, és 6-1-es összesítéssel búcsúztatta a koszovói Prishtina együttesét. Következő ellenfele ugyancsak kettős győzelemmel lépett tovább, otthon 3-1-re, idegenben 2-1-re nyert az ír Linfield ellen.

Kettős győzelemmel jutott tovább a Ferencváros

Kettős győzelemmel jutott tovább a Ferencváros

A Bajnokok Ligája-selejtező 1. fordulójában a Ferencváros a hazai pályán elért 3-0-s győzelem után idegenben 3-1-re nyert a KF Prishtina otthonában, így 6-1-es összesítéssel jutott a következő körbe.

Tovább

A litvánok elleni párharc első mérkőzése előtt Peter Stöger, a Ferencváros vezetőedzője kiemelte: bár az eredmény jó volt a koszovói bajnok ellen, a játék minősége hagyott kívánni valót maga után, a Zalgiris ellen már sokkal jobb játékra lesz szükség.

– Az első körben nem játszottunk túl jól, de az eredmény miatt elégedettek lehettünk – mondta a Ferencváros vezetőedzője. – A Prishtina ellen sok helyzetet alakítottunk ki, de sajnos a koszovóiak előtt is több esély adódott, mint azt szerettük volna. A legjobb tudásunkat kell nyújtani, fontos lesz, hogy emeljünk a játékunk színvonalán, és ha így lesz, továbbjutunk. Mi vagyunk a favoritok, miénk a jobb csapat. Fontos lesz a támadás és a védekezés közötti egyensúly megtalálása, és az is, hogy hogyan tudunk előnyt kovácsolni a rögzített helyzetekből. Zalgiris tud négy és öt védővel is játszani, nekünk ezért mindkét verzióra fel kell készülnünk, ez például eltérő az előző párharctól. A litvánok talán kevésbé fizikálisak, mint a Prishtina volt, igaz, akkor is felhívtam a figyelmet arra, hogy a koszovói együttes sem volt rossz technikai téren. Nem lesz könnyű meccs, de hazai pályán ki kell jönnie a két együttes közötti különbségnek.

A mérkőzés kedden 20.00 órakor kezdődik, a jegyinformációkról ITT lehet olvasni.

 


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS