MLF - előadók

2013. január. 18., 12:04   |    

MLF - előadók

Bardóczy Gábor
a Nemzeti Sport Intézet igazgatója
1979.szeptember 05-én született Budapesten.
A Miskolci Egyetemen történelem szakos bölcsész és középiskolai tanári, marketing- és reklámmenedzseri, majd politológus, a Pécsi Tudományegyetemen közigazgatási kommunikációs diplomát szerezett. 2007-ben került az állami sportirányítás területére, ahol először munkatársként, majd főosztályvezető-helyettesként és főosztályvezetőként irányította az Államtitkárság sportszakmai tevékenységét. 2012-ben nevezték ki a Nemzeti Sport Intézet főigazgatójának, ahol az Intézet átalakításával, valamint a társasági adókedvezmény sportcélú támogatásának ellenőrzésével bízták meg. Jelenleg is az Intézet munkatársaként dolgozik.


Bardóczy Gábor előadása:
Kerekasztal beszélgetés:
Bencsik István
az MLSZ Fejér megyei elnöke
1966. január 7-én született Székesfehérváron. Agrármérnök (1990) és pénzügyi szakközgazdász (1994). Felsőfokú tanulmányait a keszthelyi Pannon Agrártudományi Egyetemen és a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen végezte. 1990 óta tevékenykedik a bankszektorban. A K&H Bankot és az OTP Bankot követően csatlakozott a Raiffeisen Bankhoz, ahol 15 éve dolgozik, jelenleg nagyvállalati területi igazgatóként. Labdarúgó játékosként játszott a Videoton utánpótlás csapataiban, majd az egyetem alatt a Keszthelyi Haladásban. 2005-ben választották a Fejér Megyei Labdarúgó Szövetség alelnökévé, majd 2010-ben elnökévé. Jelenleg az MLSZ Fejér megyei Igazgatóságának társadalmi elnöke. Tagja az MLSZ Amatőr bizottságának.
Buzgó József
a Nemzeti Sport főszerkesztője
Hivatásos sportrajongó. A ’70-es években válogatott úszó, majd 1978-tól 1986-ig válogatott öttusázó, később a magyar öttusa válogatott edzője, szövetségi kapitánya volt. Az újságírást 1989 tavaszán Riskó Géza rovatában, az Esti Hírlapnál kezdte el, ezt követően előbb a Pesti Hírlap, majd a Népszava sportrovatának munkatársként dolgozott, 1993-tól ugyanott 2000 májusáig, a sportrovat vezetője. Menet közben, 1998-ban a Bravó Sport alapító főszerkesztője lett, majd a SZTÁR Sport tulajdonos-főszerkesztője, ügyvezetője, 2000-ben az első magyar sport portál, a sporthírek.hu alapító főszerkesztője. 2008-tól a Nemzeti Sport főszerkesztője.

Buzgó József előadása:
Kerekasztal beszélgetés:
Pierluigi Collina
UEFA Játékvezető Bizottság Instruktora
Bolognában közgazdaságtanból szerzett diplomát. Serdülő évei alatt középső védőként futballozott. 1977-ben szerezte meg a játékvezetői vizsgát. 1991 és 2005 között a Serie B, majd a Serie A bírója. 2006-ban vonult vissza az aktív játékvezetéstől. Az UEFA által szervezett labdarúgó kupasorozatokban összesen 64 mérkőzést vezetett, amivel az előkelő ötödik helyen áll. Az aktív nemzetközi játékvezetéstől 2004-ben, a FIFA 45 éves korhatárát elérve búcsúzott. Ő volt a játékvezetője az 1996-os olimpiai döntőnek, a 2002-es világbajnoki döntőnek, a 2004-es UEFA-kupa döntőnek és az 1999-es Manchester United-Bayern München BL-döntőnek. Hatszor választották meg a világ legjobb játékvezetőjének. Az IFFHS minden idők legjobb bírójának rangsorolta. Jelenleg az UEFA játékvezető bizottságának vezető instruktora.
Csányi Sándor
Az MLSZ elnöke
Diplomáit a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán, valamint a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerezte. 1992 óta az OTP Bank elnök-vezérigazgatója, emellett a MOL alelnöke, a Vállalkozók Országos Szövetségének társelnöke, a MasterCard európai igazgatóságának tagja és a tehetséges, de hátrányos helyzetű gyermekek felemelkedéséért tevékenykedő Csányi Alapítvány alapítója.
2010 júliusa óta a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, azóta elnyerte a FIFA Világbajnokságok Szervezőbizottságának és a 2014-es brazíliai vb Operatív Vezető Testületének tagságát, valamint alelnöke az UEFA Tagországok Bizottságának.


Csiki Károly
az MLSZ versenyigazgatója
Született 1945. április 14-én, Miskolcon. 1974-ben végzett a Testnevelési Főiskola, sportszervezői szakán.

Sportszervezői tevékenységét önkéntesként az 1967-ben játékvezetői működéssel kezdte a XIII. kerületi Labdarúgó Szövetségnél, majd 1970-től a Budapesti Labdarúgó Szövetségnél tevékenykedett.

Főállásban már főiskolai hallgatóként alkalmazták 1972-től a MTS Pest megyei Tanácsánál.
1974-től vezette a Budai Járási és Százhalombatta Városi Sportfelügyelőséget, mindez mellett 1975-ben kinevezték a Pest megyei Labdarúgó Szövetség főtitkárának.
1980 óta dolgozik a Magyar Labdarúgó Szövetségben. Jelenleg MLSZ versenyigazgatója, munkaterülete a sport és a versenyszervezés.
Dankó Béla
az MLSZ elnökségi tagja
1969. május 13-án született Szarvason. Abszolutóriumát a Tessedik Sámuel Főiskola, Mezőgazdasági Karán szerezte meg, növénytermesztő mérnökként.
1999 áprilisában az időközi választásokon Kondoros polgármesterének választották, mely tisztséget sikerült a 2002-es, a 2006-os és a 2010-es önkormányzati választásokon is megőriznie.
2010-es időközi választásokon a szarvasi központú, Békés megye 5. sz. választókerület országgyűlési képviselőjévé választották.
2010-től a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségi tagjai közé választották, ahol az amatőr labdarúgást képviseli.
2002-től 2012-ig a Kondoros és Környéke Polgári Együttműködés Egyesület elnöke. 2010 óta a Békés Megye Falusi Turizmusáért Egyesület elnöke.


Dankó Béla előadása:
Kerekasztal beszélgetés:
Dénes András



Dénes András előadása:
Kerekasztal beszélgetés:
Dénes Ferenc
sportközgazdász
Iskoláit Balatonbogláron, illetve a budapesti Apáczai Csere János Gimnáziumban végezte, egyetemi tanulmányait a Corvinus Egyetem jogelődjén folytatta, tervgazdasági (matematikai-statisztika) és szociológiai szakon, valamint a Rajk László Szakkollégiumban. A diploma megszerzését követően 1988-tól az egyetem Vállalatgazdaságtan Tanszékének munkatársa, ahol vezető szerepet vállalt a sportgazdasági kutatások megszervezésében és a sportközgazdász képzés elindításában. A 90-es évek közepétől kutatási és oktatási tevékenységének középpontjában a sportipar áll, szakterülete a sportközgazdaságtan és a sportszolgáltatások menedzsmentje. 1998 és 2002 között az Ifjúsági és Sportminisztérium sportügyekért felelős helyettes államtitkáraként dolgozott, azóta önálló sportgazdasági tanácsadóként tevékenykedik. Rendszeresen publikál és szerepel a nyilvánosságban.
Dénes Tamás
az Inforádió sportszerkesztője
1963. február 8-án született Budapesten, 12 éven át a Szinyei Merse Pál Általános Iskolába és Gimnáziumba járt, majd tanulmányait az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán folytatta és ott szerezte meg doktoriját. Az egyetem elvégzése óta sportújságíróként dolgozik, a Képes Sport után következett az ott töltött évek alatt többször nevet váltó Nemzeti Sport, aztán az A Színes Sport (a magyar sajtó történetében egyedüliként volt főszerkesztője két sportnapilapnak is), jelenleg az InfoRádió sportszerkesztőjeként dolgozik. 2012 karácsonyára jelent meg az MLSZ gondozásában Hegyi Ivánnal és Lakat T. Károllyal közösen írt Válogatott gyűjtemény című könyve, amely immár az 55. futballtárgyú könyve.

Dénes Tamás előadása:
Kerekasztal beszélgetés:
Fazekas Erzsébet
Moderátor
1971. április 8-án Veszprémben született. 1994-ben a Juhász Gyula Tanárképző Főiskola sportszervező-testnevelő tanári szakon szerzett diplomát, majd 1990-ben a MUOSZ Bálint György Újságíró Akadémia belpolitika szakon. 1990-ben professzionális sportolóként, magasugróként kezdte szakmai pályafutását. 2000 óta a SPORT televízió műsorvezetője, kommentátora és szerkesztő-riportere. 2011 márciusától a KACKAC Játszóházak Zrt. sajtószóvivője.
Dr. Görgényi István
csoportdinamikával foglalkozó tanácsadó és kutató, coach
Görgényi István olimpiát nyert vízilabda edzőként és olimpiai érmes, világbajnok vízilabda játékosként, család- és csoport-terapeutaként, vállalati tanácsadóként szerzett tapasztalatai alapján dolgozta ki a Hunting Territory® (Vadászterület) című csoportdinamikai modellt és módszert. 2005-06-ban az ausztrál labdarugó-válogatott számára készített speciális mérkőzés-video elemzéseket. A 2010-11-es bajnokságban a Ferencváros labdarúgócsapatánál segítette Prukner László munkáját ugyanezzel a módszerrel. 2005-ben Ausztráliában alakult a Hunting Territory® Institute, majd 2009-ben Magyarországon a Hunting Territory® Kft. Egyszerre foglalkoznak sport és vállalati tanácsadással, executive coaching-val és a módszer továbbfejlesztésével. István 1999 óta rendszeresen tart előadásokat edző- és menedzserképző tanfolyamokon, egyetemeken, nemzetközi konferenciákon Ausztráliában, Angliában és Magyarországon.

Dr. Görgényi István előadása:
Kerekasztal beszélgetés:
Dr. Gudra Tamás
az MLSZ gazdasági igazgatója
Közgazdász, okleveles könyvvizsgáló, jogász. 2011 február óta az MLSZ gazdasági igazgatója. Pályafutását a Deloitte audit részlegén kezdte, ahol 8 évet töltött el, ipari és kereskedelmi vállalatoknál látott el bejegyzett könyvvizsgálói feladatokat. Ezt követően két évig a MOL Rt. számviteli és adó igazgatóságán a nemzetközi számviteli beszámolóval és a leányvállalatokkal foglalkozott, valamint a MOL Csoport potenciális akvizíciói során a kiszemelt külföldi vállalatok pénzügyi átvilágítását vezette. 2003-2010 között az ÁPV Rt., majd jogutódja az MNV Zrt.-nél töltött be különféle igazgatói posztokat. Hat éven keresztül az MVM és az FHB felügyelő bizottságának is volt tagja.
Hajdú B. István
Moderátor
1969. december 11-én született Budapesten.

Sportújságíróként 1991 óta, elsősorban az elektronikus médiában dolgozik. Járt Labdarugó -világbajnokságon és Európa-bajnokságon, emellett a bajnokok ligája küzdelmeiből közel 150 mérkőzést, köztük 10 döntőt közvetített. 5 nyári és 1 téli olimpiát hallhatunk közvetítésében. Jelenleg az Eurosport és a Magyar Rádió kommentátoraként hallhatjuk.
Hanacsek Attila
az MLSZ Játékvezetői Bizottságának alelnöke
Közel 30 évvel ezelőtt tett játékvezetői vizsgát. 1994-től NB I-es, majd 10 éven át a FIFA játékvezetői keret tagja. Aktív játékvezetői pályafutását 2006-ban, sérülés miatt fejezte be. Ezt követően, 2007-ben az MLSZ Játékvezető Testület elnökének választották. Civil foglalkozását tekintve rendőrként, alezredesi rendfokozatban, kiemelt főreferensi beosztásban dolgozik. Jelenleg a Magyar Labdarúgó Szövetség Játékvezetői Bizottságának egyik Alelnöke.

Hanacsek Attila előadása:
Kerekasztal beszélgetés:
Havas István
az Ernst & Young Kft. vezérigazgatója, az MLSZ könyvvizsgálója
2011. január 1-től 2013. január 1-ig az Amerikai Kereskedelmi Kamara elnöke.
2008 júliusa óta tagja az Ernst Young EMEIA régió Partner Tanácsadó Testületének, melyik egy partner irányítói és tanácsadói testület az Ernst Young-nak Európában, a Közel-Keleten és Afrikában.
2006. november 1. óta a budapesti Ernst & Young (E&Y) iroda vezérigazgatója valamint ügyfél-szolgáltatási és ügyfélkapcsolati igazgatója.
2002. óta az E&Y Közép-Európa déli alrégiójában (Magyarország, a Cseh Köztársaság, Szlovákia, Horvátország és Szlovénia) az energiaipar és közszolgáltatások ágazatokban nyújtott szolgáltatásokért felelős partner.
Az E&Y budapesti irodájánál az Üzleti Szolgáltatások csoportjának vezető partnere 2005 és 2011 között.
Bejegyzett könyvvizsgáló (1995) és képesített vezetési tanácsadó (2000).


Havas István előadása:
Kerekasztal beszélgetés:
Dr. George Hemingway
a Budapest Honvéd FC tulajdonosa, az MLSZ NB I-es Bizottságának elnöke
Dr. George F. Hemingway karrierjét, mint ügyvéd kezdte Kaliforniában. Vállalkozásaival 1989 óta tevékenykedik Magyarországon. Többek között ő fejlesztette a Pizza Hut, Kentucky Fried Chicken, BonBon Hemingway és más franchise vállalatokat az országban. A Budapesti Corvinus Egyetem vendégprofesszora és 2006 óta a Budapest Honvéd FC tulajdonosa. Az MLSZ NB I-es Bizottságának elnöke.

Dr. George Hemingway előadása:
Kerekasztal beszélgetés:
Kiss Baranyi Sándor



Kiss Baranyi Sándor előadása:
Kerekasztal beszélgetés:
Knézy Jenő
Moderátor
1996-ban kezdte a sportriporteri pályáját az Eurosportnál. Azóta 5 nyári és 4 téli olimpiáról közvetített. A Duna Tv-nél 8 éve kezdett el dolgozni, immár az MTVA kiemelt szerkesztő-műsorvezetője. A magyar NB I-et 8 éve közvetíti. MOB Nívódíjas, MLSZ "Év Sportújságírója" és a Nemzeti Sportszövetség "Év sportújságírója" díjakat kapta, valamint két Elnöki Különdíjat a Duna TV-ben. Pályafutása alatt BL, UEFA Kupa, Európa Liga, magyar válogatott mérkőzéseket is közvetített. Helyszíni kommentátor volt a tavalyi Labdarúgó Európa-bajnokságon.
Lelkes Tamás



Lelkes Tamás előadása:
Kerekasztal beszélgetés:
Dr. Lénárt Ágota
a Testnevelési és Sporttudomány Kar tanszékvezető docense, pszichológus
Dr. Lénárt Ágota a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának tanszékvezető docense. Nevéhez fűződik a sportpszichológus képzés magyarországi megalapítása és elindítása. Évek óta koordinálja a sportpszichológusok olimpiai felkészítő munkáját.
Az Országos Sportegészségügyi Intézetben 1987 óta válogatott keretek, olimpiai csapatok, egyéni- és csapatsportolók sportpszichológiai felkészítését végzi.
Saját sportágában Európa- és Világkupa győztes, EB, VB érmes, többször volt az év sportolója.
Sportszakmai munkájáért többek között a Magyar Arany Érdemkereszt és a MOB Érdemérem kitüntetést kapta.



Dr. Lénárt Ágota előadása:
Kerekasztal beszélgetés:
Lovász Tamás István
az MLSZ budapesti igazgatója
1971-ben Egerben született. Okleveles sportmenedzser (Testnevelési Egyetem, 1996), labdarúgó szakedző (Testnevelési Egyetem, 2001), UEFA „B” licenc. Amatőr labdarúgó, majd ugyanezen a szinten edző. Labdarúgó játékvezető vizsgát 1995-ben tett. 1995-2007 között a Heves megyei Labdarúgó Szövetség szakbizottsági munkájában tag, majd bizottsági elnökként vett részt. 1996-2002-ig sportkönyvkiadó szerkesztő munkatársa. 2002-2007-ig MH. Eger, Testnevelő-edző. 2007 – 2011-ig a Budapesti Labdarúgó Szövetség főtitkára. 2011 január 1-től az MLSZ budapesti igazgatóság igazgatója. 2010-től az MLSZ Versenybizottság tagja.
Ioan Lupescu
sportdiplomata
1968-ban született. 2006-ban közgazdászként végzett a Bukaresti Nemzetközi Üzleti és Közgazdasági Egyetemen, valamint labdarúgó edzőként a Testneveléstudományi Karon. Labdarúgó pályafutását 1975-ben kezdte el, 74 mérkőzésen szerepelt a román nemzeti válogatottban. Játszott Németországban, Törökországban és Szaúd-Arábiában is. A Román Labdarúgó Szövetségben több tisztséget is betöltött. Jelenleg a FIFA Technikai és Fejlesztési Bizottságának tagja, az UEFA szakmai főmunkatársa.
Dr. Martos Éva
az OÉTI Főigazgató Főorvosa
Dr. med. habil. Martos Éva, az Országos Élelmezés-és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) főigazgató főorvosa 2005 óta, ezt megelőzően a Sportkórházban dolgozott 25 évig, sportági teljesítménydiagnosztikai eljárásokat fejlesztett ki, majd főigazgató helyettesként a Sportorvosi és a Keretorvosi Hálózat vezetője volt. A sporttáplálkozás egyik kiemelt érdeklődési területe, amely a női tornász válogatottnál több, mint tíz évig tartó keretorvosi tevékenységére vezethető vissza. Három olimpián vett részt, 2000-ben ő volt az egészségügyi csapat vezetője. A Sportegészségügyi Szakmai Kollégium tagja, titkára, elnöke volt, a Magyar Sportorvos Társaság jövendő elnöke. Tagja, illetve elnöke volt az Európai Sportorvos Társaság VB-nek, valamint a Nemzetközi Sportorvos Társaság Tudományos Bizottságának. Széleskörű oktatói és publikációs tevékenységet fejt ki, két alkalommal az év sportorvosának választották.


Dr. Martos Éva előadása:
Kerekasztal beszélgetés:
Máté Pál
a Sport Televizió főszerkesztője
A sportriporteri munkát 1991-ben kezdte, a Magyar Rádió sportszerkesztőségének kötelékében. Olyan legendás rádiósoktól tanulhatott és dolgozhatott együtt, mint Szepesi György, Novotny Zoltán, Vass István Zoltán vagy Molnár Dániel.
1993-tól Radnóti László hívására, a Magyar Rádió mellett az akkor induló Duna Tv-ben is dolgozott, ahol 6 évet töltött, egy kiváló műhely tagjaként.
1999-ben, mint főszerkesztő-helyettes került az MTV sportszerkesztőségéhez, és 2000-ben közvetített a sydney-i olimpiáról.
2000 októberétől az akkor induló Sport Televízió csatornáinak (Sport1, Sport2, SportM) főszerkesztője.


Máté Pál előadása:
Kerekasztal beszélgetés:
Murányi András
Moderátor
Budapesten született 1974. november 10-én.

Másfél éve csatlakozott a Ringier Kiadó sportdivíziójához.
A Nemzeti Sport általános főszerkesztő-helyettese.
Csaknem két évtizede van a pályán. 1994-től újságíró-szerkesztő Új Magyarországnál. 1997-től 2011-ig a Népszabadság sportrovatának újságíró-szerkesztője, a lap publicistája, tévékritikusa. Több televízió, rádió, heti és más időszaki kiadvány vendége, vendégszerzője, szakértője. Szakmai tanácsadója Az újságírás mestersége és művészete című 2012-es könyvnek. A KOS médiaiskola nagyelőadója és műhelyvezető tanára.
Főbb elismerései: Németh Gyula-díj (1999); Magas szintű munkájáért az önkormányzati miniszter elismerése (2010); a Magyar Olimpiai Bizottság Média Nívódíja (2012); Kovácsi László-médiadíj (2012).
Nyilasi Tibor
az MLSZ sportigazgatója
1955.január 18-án született Várpalotán. 1986-ban Bécsben sportmenedzseri diplomát szerzett, labdarúgás szakágban. 1991-ben a Magyar Testnevelési Egyetem Karán labdarúgó szakedzőként végzett. 2004-ben UEFA ’B’ liszensz, majd 2008-ban UEFA ’A’ liszenszet kapott. 1970 és 1988 között számos bajnoki díjat szerzett klubjátékosként, majd 1976 és 1986 között magyar válogatottként. Edzői karrierjét 1990-ben kezdte el. 2000 óta a Sport Tv állandó szakkommentátora. 2002 és 2007 között az MLSZ utánpótlás szakmai igazgatójaként tevékenykedett. 2010 augusztusától az MLSZ sportigazgatója (technikai igazgató).
Őri Márk
az MLSZ Szurkolói Irodájának vezetője
MLSZ Szurkolói Irodájának az elnöke, a 20 éves Red Blue Devils (RBD) szervezett szurkolói csoportjának az egyik vezetője. Ez a csoport a Videoton FC ultracsoportja, mely több mint 2 évtizede tevékenykedik a magyar lelátókon.
1985-ben a Videoton legendás UEFA –csapata menetelésének idejében volt először labdarúgó mérkőzésen és 9 évig a klub utánpótlásában futballozott.
1993 óta tagja az RBD-nek és 1995 óta idegenbe is elkíséri a Videoton csapatát és aktívan szurkol a lelátón imádott klubjának.


Őri Márk előadása:
Kerekasztal beszélgetés:
Petur András
Moderátor
2007 óta a Sport TV munkatársa, ahol elsősorban a magyar futball kommentátoraként és műsorvezetőként, kiemelten a Harmadik Félidő egyik házigazdájaként tevékenykedik. Emellett számos további sportágban és műfajban is dolgozik, az elmúlt 5 évben mintegy 1000 sporteseményről számolt be a nézőknek.
Pályáját 1998-ban a Magyar Rádiónál kezdte. Szerkesztő-műsorvezetőként és közvetítő riporterként 9 évet töltött a Sportosztályon, részt vett a legendás Körkapcsolásban, később közvetített a pekingi és a londoni olimpiáról is.
Tanulmányit az ELTE Kommunikáció szakán végezte el, részt vett a BBC és az EBU nemzetközi tanfolyamain.
Prukner László
a Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzője
1960. november 14-én született Sztálinvárosban (Dunaújváros).
1985-ben a PTF, JGYTF földrajz, testnevelés szakon tanárként szerzett diplomát. 2005-ben az UEFA PRO Licence kurzuson végzett. 2008 és 2012 között a TF, PTE, ELTE, PPKE szakmai fórumok és előadások vendége és előadója. 2009 és 2010 között az MLSZ Edzőképző Központ UEFA PRO képzés vezetője. 2010-től 2011-ig az FTC szakmai igazgatója, majd egy éven keresztül a ZTE FC vezetője. Jelenleg, 2012 júniusa óta a Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzője.

Prukner László előadása:
Kerekasztal beszélgetés:
Riskó Géza
az MTVA sport főszerkesztője
Mindörökké sport/labdarúgás! Úszó voltam, majd vízilabdáztam. Testnevelő tanár lettem, később médiamunkás. Kanyargós út vezetett el az MTVA Sportfőszerkesztői posztig. Bárhol is dolgoztam, mindig imádtam a labdarúgást. Örök brazil szurkoló voltam, s vagyok ma is. Nekik ez a csodálatos játék, maga az élet. Meg is becsülik. Csupán egyetlen nevet említek: Pelé! Nemcsak nagykövete, idolja a sportágnak, hanem filozófusa, megszállottja, elkötelezettje. Küldetéses ember. S nekem örök a magyar labdarúgás is. Láttam élőben játszani Puskást, Bozsikot, Farkas Jancsit, Albertet, Benét, Törőcsiket, Nyilasit. Az élet ajándékának tekintem, hogy személyesen is ismertem, ismerem őket. Ugyanígy Baróti Lajost, Illovszky Rudolfot. Igazi Ünnep nekem a Magyar Labdarúgás Fóruma, szép évkezdet, hiszen találkozunk, megbeszéljük dolgainkat, s eredményes lehet mindannyiunknak ez a nap! Edzőnek, játékosnak, játékvezetőnek, sportorvosnak, gyúrónak, sportvezetőnek, médiamunkásnak.

Riskó Géza előadása:
Kerekasztal beszélgetés:
Simicskó István
Sportállamtitkár
1961-ben született Tiszalökön. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán jogi doktorátust, majd a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen PhD-fokozatot szerzett. Az 1998-as országgyűlési választáson szerzett először parlamenti mandátumot. 2000 és 2002 között politikai államtitkár volt. 2002-ben, 2006-ban és 2010-ben egyaránt parlamenti mandátumot nyert. 2012 novemberétől tölti be a sportállamtitkári tisztséget. A Leung Ting Wing Tsun elnevezésű keleti harcművészettel foglalkozik, jelenleg a HWTO „negyedik instruktori fokozatú” gyakorlója. A parlamenti futball-válogatott tagja.
Barry Solan
sportszakember
Számos sportágban, világszerte dolgozott együtt neves sportolókkal teljesítményük növelése érdekében. A 2012-es Európa bajnokság során a lengyel válogatott stábjában dolgozott, a londoni olimpián Katie Taylor aranyérmes boxoló teljesítményfokozó sporttáplálkozási tanácsadója volt. Sporttudományi Karon szerzett diplomát, számos egyéb képesítéssel rendelkezik.
Dr. Soós Ágnes
a Sportkórház főigazgatója
Egy piciny kis faluban Jászárokszálláson született.
Az Orvosegyetem elvégzése után a szakmát a Semmelweis Egyetemen gyakorolta és oktatta.
Közben radiológiából, egészségbiztosításból és sportorvoslásból szakvizsgázott.
2002-ben a Közgazdaságtudományi Egyetemen egészségügyi szakközgazdászként végezett.
1992-től egy magánklinikán volt orvos-igazgató, majd 1999-től a II. kerületi „Kapás utcai” rendelő főigazgatója. 2009 óta a Sportkórházat vezeti.


Dr. Soós Ágnes előadása:
Kerekasztal beszélgetés:
Studniczky Ferenc
az OTP Bank ügyvezetőigazgatója, az MLSZ Versenybizottságának elnöke
1976-ban végez üzemmérnökként a Kandó Kálmán Villamosipari Műszaki Főiskolán, majd 1985-ben a Testnevelési Egyetemen szerzi sportszervezői diplomáját, amit 1995-ben a Közgazdaság Tudomány Egyetemen egy vállalkozó-menedzser diploma követ. 1980 és 1991 között előbb a Magyar Jégsport, majd a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára, ahol feladatai közé tartozik a szövetségi munka irányítása, nagy világversenyek szervezése, hazai versenyrendszerek kidolgozása, lebonyolítása, illetve nemzetközi kapcsolattartás. 1992-től a Budapest Sportcsarnok igazgatója. 1997-töl előbb az Országos Testnevelési és Sporthivatal elnökhelyettese, majd megbízott elnöke. Az 1999-es évben miniszteri tanácsadói feladatokat lát el az Ifjúsági- és Sportminisztériumban, míg 2000-ben a Hungaroring Sport Rt. elnök-vezérigazgatói tisztségét tölti be. 2002-től az OTP Országos Egézségpénztár ügyvezető igazgatója. 2004-2011 között a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke, MOB tag.


Studniczky Ferenc előadásának első része:
Studniczky Ferenc előadásának második része:
Kerekasztal beszélgetés:
Szalai László
a labdarúgó szakedző, a Testnevelési és Sporttudományi Kar testnevelő tanára
Utánpótlás edzőként sikeresen tevékenykedett a Goldball, MTK Hungária és Újpest FC különböző korosztályos csapatainál.
Korosztályos szövetségi edzőként és a magyar „A” válogatott pályaedzőjeként dolgozott.
2007 óta vezeti a Budapest Honvéd FC Magyar Futball Akadémiáját.
Vezetőedzőként irányította a Budapest Honvéd FC NB 2-es és NB 1-es felnőtt csapatát is.
Számos szakmai publikáció és előadás fűződik nevéhez. Több alkalommal lett az év utánpótlás edzője Magyarországon.
Rendszeres résztvevője a különböző külföldi szakmai konferenciáknak és UEFA Study Group rendezvényeknek.
2013 nyarától átveszi az MLSZ Edzőképző Központjának vezetését.


Szalai László előadása:
Kerekasztal beszélgetés:
Szilágyi Ágnes
az Országos Gerincgyógyászati Központ gyógytornásza
Semmelweis Egyetem, Testnevelési és Sporttudományi Karán majd az Egészségtudományi Karán gyógytornászként végezett.

Országos Gerincgyógyászati Központban, gyógytornászként dolgozik. 2010-től Genodisc Prevenciós program, tartás és korrekciós program megvalósításán tevékenykedik.
Jelenleg az MLSZ megbízásából, dr. Varga Péter Pál vezetésével labdarúgók számára törzsstabilizációs programot dolgoztak ki.
MTK labdarúgó csapatánál gyógytornászként dolgozik.

Szilágyi Ágnes előadása:
Kerekasztal beszélgetés:
Szöllősi György
a Four Four Two főszerkesztője
1977-ben született. A Nemzeti Sportban futball szakírója volt bő egy évtizedig. Megalapította majd 2003-ig vezette az MLSZ sajtóosztályát. Dolgozott a Képes Sportnál, az UEFA media officere is volt. 2006 óta a Puskás Akadémia kommunikációs igazgatója. Cziborról 1997-ben, Puskásról 2005-ben jelent meg könyve. A Puskás örökösök licenc-kezelő cége, a PUSKAS.COM ügyvezetője. 2010 óta a Four Four Two futballmagazin hazai kiadásának főszerkesztője.

Szöllősi György előadása:
Kerekasztal beszélgetés:
Tamási Zsolt
a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia igazgatója és vezető edzője
1965. október 28-án született Győrben.
2005. július 1-e óta a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia igazgatója és vezető edzőjeként dolgozik. Előtte a Vasas és a Győri ETO FC NB I-es csapatánál vezető edzőként tevékenykedett. Edzői pályafutását az ETO-nál kezdte, ahol végigjárta a szamárlétrát az utánpótlás csapatoknál. Főiskolai végzettséget Szombathelyen szerezett, testnevelő tanári diplomával 10 évig tanított a Gyárvárosi Általános Iskolában, ahol labdarúgó osztályokat indított el az ETO támogatásával.


Tamási Zsolt előadása:
Kerekasztal beszélgetés:
Dr. Török Gábor
az MLSZ budapesti elnöke
Politikai elemző, a Budapesti Corvinus Egyetem docense. 1997 óta a BCE tanára, jelenleg az egyetem Politikatudományi Intézetében a Politikai Elemzés Központ vezetője. Kutatási területe a rendszerváltás utáni magyar politikai rendszer vizsgálata, valamint a politikai és stratégiai elemzés műfaja; doktori disszertációját a politikai napirend témaköréből írta. Nyolc könyv szerzője, társszerzője vagy szerkesztője, ebből kettő az országban széles körben használt egyetemi tankönyv. 2000-ben és 2003-ban három-három évre a Magyar Politikatudományi Társaság főtitkárává választották. 2002 óta a politikai elemzéssel foglalkozó Vision Politics igazgatója. Gyakori vendége a politikai témájú televíziós és rádiós műsoroknak. A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége 2012 augusztusában a Budapesti Társadalmi Elnökség elnökévé, 2012 novemberében pedig a hazai női labdarúgás fejlesztési programjának meghatározására létrehozott ad-hoc bizottság elnökévé nevezte ki.
Dr. Varga Péter Pál
az Országos Gerincgyógyászati Központ főigazgatója, az MLSZ Orvosbizottságának elnöke
Gerincsebész, az Országos Gerincgyógyászati Központ főigazgatója. Mind hazai, mind nemzetközi szakmai szervezetekben vezető tisztségeket töltött vagy tölt be jelenleg is. Fő szakmai területe a gerinc daganatainak és speciális elváltozásainak sebészete, e területeken nagyszámú publikációval és szabadalommal rendelkezik. Hazai tevékenysége mellett a világ számos országában oktat és operál rendszeresen.
1992 óta szervezi a mindennapi testnevelés bevezetésének szakmai háttértevékenységeit. A MLSZ Orvosi Bizottságának elnöke, s ebben a pozícióban legfőképp az utánpótlás korosztályainak fizikai felkészítését célzó programokat szervez és koordinál.


Dr. Varga Péter Pál előadása:
Kerekasztal beszélgetés:
Vígh László
a Nemzeti Sportközpontok főigazgatója, kormánybiztos
1963. október 23-án született Szolnokon. Matematika-testnevelés szakos diplomáját a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán szerezte, további tanulmányait a Külkereskedelmi Főiskola PR szakán és a Szolnoki Főiskola EU szakértő szakán végezte. 2004 és 2010 között a Szolnoki Sportcentrum Kht. ügyvezető igazgatója. 2010 óta a Nemzeti Sportközpontok főigazgatója. 2011 májusában a kiemelt sportlétesítmény-fejlesztésekkel, sportberuházásokkal összefüggő kormányzati feladatok ellátásért felelős kormánybiztossá nevezték ki.

Vígh László előadása:
Kerekasztal beszélgetés:

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Magabiztos kecskeméti sikerrel kezdődött a 32. forduló
Bajnokságok / Kupák
OTP Bank Liga: eldőlhet az európai kupaindulás sorsa
Bajnokságok / Kupák
Újabb rekordokat dönthet a Ferencváros

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS